Piteşti: Rechizitele pentru boboci golesc buzunarele părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Rechizitele pentru boboci golesc buzunarele părinţilor
Piteşti: Rechizitele pentru boboci golesc buzunarele părinţilor

Piteştenii au început să facă „aprovizionarea” pentru noul an şcolar Se apropie începutul unui nou an şcolar şi părinţii „bobocilor” au pornit prin librării să le caute copiilor rechizitele necesare.  Nu doar bobocii au nevoie de manuale, caiete, penare, creioane, ci şi elevii din clasele mai mari. Oricum, sumele pe care le cheltuie părinţii pentru cele necesare copiilor la şcoală sunt destul de mari.

 Abecedarul chletuielilor
Părinţii deja au pornit în căutarea seturilor de rechizite pentru micuţii care, de la toamnă, vor merge pentru prima dată la şcoală. Speră să găsească produsele cu preţutri mai mici şi să evite înghesuiala de laînceput de an, tocmai de aceea îşi fac o parte din cumpărăruri încă de pe acum. „Eu am luat cam tot ce trebuia pentru fetiţă. La toamnă merge în clasa întâi . Am vrut să găsesec preţuri mai bune şi să evit aglomleraţia la cumpărături. Caietele şi giozdanul i le-am cumpărat din supermarket, iar manualele şi caietele speciale, de la librărie. Am cheltuit cam 150 de lei pe toate”, spune Mariana Grigore, 32 de ani, din Piteşti. Cei din clasele V-VIII primesc manualele de la şcoală, gratuit, dar tot au nevie să cumpere o parte dintre acestea. „Eu caut câteva manuale pentru fetiţa mea, care trece în calasa a VI-a. Le-a primit şi de şcoală, dar sunt deteriorate şi scrise, de aceea şase dintre cărţi i le voi lua dfin librărie. Toate mă costă cam 120 de lei”, spune Monica Cibanu, 40 de ani.

Desenele animate dau trendul
 Părinţii care vin la cumpărături pentru copiii lor trebuie să asculte şi de preferinţele odraslelor, chiar dacă aceste dorinţe presupun cheltuieli mai mari. „Un penar normal, neechipat, costă la noi 13 lei, iar cel echipat, 25 de lei. Numai că elevii au preferinţe aparte: penar cu Hanna Montana, cu Poka şi diverse alte personaje din desenele animate. La fel se întâmplă şi cu giozdanele, caietele şi alte rechizite. Copiii sunt influenţaţi de ceea ce văd la tv”, declară Daniel Vasilescu, şef departament papetărie, Librăia „Eminescu”.


Învăţătorii fac lista de cumpărături
Cei care stabilesc ce anume este necesar pentru bobocii din clasa  întâi sunt învăţătorii. Ei fac o listă cu tot ceea ce părinţii trebuie să cumpere în primă fază. „Le dau lista părinţilor cu tot ceea ce are nevoie copilul şi le spun ce le trebuie în primele săptămâni, în cazul în care oamenii nu au bani să cumpere totul dintr-o dată,” menţionează Diaconu Mihaela, învăţătoare la Şcoala nr.7 din Piteşti.

Casetă:
Setul complet de recgizite necesare pentru clasa I costă, cel puţin 100 de lei şi poate urca şi până la 300 de lei, în funcţie de marca unor anumite produse. Un caiet normal costă 60 de bani, un stilou, între 30 şi 150 de lei. Blocul pentru desen şi acuarelele costă, împreună, 8 lei, iar ghiozdanul, între 30 şi 125 de lei. La toate acestea se adaugă cheltuielile pentru caietele speciale(9 lei bucata) şi manualele care costă între 19 lei, Abecedarul, şi 12,5 celelalte manuale.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite