Piteşti: Reamenajarea parcurilor, misiune imposibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Reamenajarea parcurilor, misiune imposibilă
Piteşti: Reamenajarea parcurilor, misiune imposibilă

Lipsa banilor este cauza din care municipalitatea nu reuşeşte să contracteze o firmă care să se ocupe de spaţiile verzi din Piteşti. Parcul Ştrand, parcul Lumina, chiar şi Trivale sunt departe de a fi cu adevărat moderne. La polul opus se află alte zone ale oraşului care au fost construite după ultima modă.

Parcul Tineretului a fost reamenajat în luna iulie, cu terenuri de sport şi spaţii de joacă pentru copii, pentru Parcul Războieni au fost deja alocate fonduri, însă începerea lucrărilor întârzie. Suma alocată reamenajării Parcului Războieni este de 150.000 de lei.

„Firmele argeşene de construcţii nu s-au înghesuit la această licitaţie pentru că banii sunt foarte puţini“ , a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, primarul Tudor Pendiuc.


Lucrările de reamenajare a Parcului Războieni presupun pregătirea terenului şi terasarea acestuia, realizarea canalizării pentru apele pluviale, construirea de alei pietonale, montarea mobilierului urban, terenuri de joacă pentru copii cu vârste între 2 şi 12 ani şi construirea unui teren de minibaschet.

De asemena, proiectul municipalităţii prevede şi realizarea unei zone de fitness, toaletarea vegetaţiei existente şi reconfigurarea spaţiului verde. Parcul va avea o suprafaţă de 2,10 hectare şi va deservi aproximativ 15.000 de cetăţeni.


Planuri de reabilitare
În parcul Prundu, de curând reamenajat, au rămas câteva zone mai neîngrijite care contrastează cu restul imaginii. Acum câteva luni au fost modernizate locul de joacă şi aleile, dar câteva bănci nu au mai fost schimbate de ani buni şi stau să cadă.

„Dacă tot s-au apucat să facă parcul ăsta frumos, de ce nu fac şi zona de sus, să schimbe ei băncile”, spune Adriana Spiridon, o mămică ieşită la plimbare prin parc.


Autorităţile spun că au deja în plan reabilitarea acestor zone, dar şi a altor parcuri din oraş.

„S-au alocat sume din bugetul local în acest scop. Mai mult de lucru este în Ştrand, în parcul Lumina şi în Războieni, unde trebuie schimbat aproape tot“, a mai spus primarul Tudor Pendiuc.


Parcul Trivale, „reparat în cel mai scurt timp“
Aleile din Parcul Trivale au fost în mare parte distruse de lucrările la reţeaua de canalizare şi apă potabilă, desfăşurate prin proiectul ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare), de la începutul acestei veri. Edilul-şef promite însă rezolvarea acestei situaţii „în cel mai scurt timp“.

„Aceste lucrări din cadrul proiectului ISPA au transformat tot oraşul într-un şantier, nu doar Parcul Trivale. Toate drumurile şi aleile care au fost sparte vor fi refăcute în cel mai scurt timp. O parte dintre lucările de refacere a drumurile şi aleilor deschise au fost îngreunate şi de întâzierile de plăţi de la Ministerul Finanţelor pentru proiectul ISPA“, spune Tudor Pendiuc.


Câţi bani dă primăria pentru parcuri?
Pentru reamenajarea parcurilor din Piteşti, municipalitatea a alocat sume de la bugetul local, de ordinul sutelor de mii de lei.

Astfel, pentru reamenjarea Parcului Tineretului, lucrare deja încheiată, administraţia locală a cheltuit 160.000 de lei. Cea mai mare sumă destinată acestor lucrări a fost alocată reabilitării şi modernizării Parcului Ştrand, adică 260.000 de lei. Pentru Parcul Lumina se vor cheltui 200.000 de lei, iar pentru Parcul Ştrand, 150.000 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite