FOTO Razii în toate pieţele Piteştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii verifică marfa, bucată cu bucată
Inspectorii verifică marfa, bucată cu bucată

Sărbătorile de iarnă care se apropie i-au pus în alertă pe angajaţii Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş. Cinci echipe au început să ia la puricat pieţele din oraş până după sărbători, pentru a verifica modul de depozitare şi comercializare a cărnii, în special.

Mare vâlvă, în această dimineaţă, în pieţele Piteştiului. Cinci echipe de medici din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au pornit să facă razii în principalele zone agro-alimentare din oraş.

În jurul orei 10.00, şi Piaţa Ceair a fost luată la puricat de doi inspectori care au verificat starea alimentelor, au examinat documentele de însoţire a mărfii şi modul de depozitare şi comercializare a produselor din carne, în special.

Şoriciul, carnea macră, costiţele, şunca, toba, cârnaţii, toate produsele care se vând ca pâinea caldă în această perioadă au trecut prin mâinile inspectorilor, care le-au întors pe toate părţile.

image

 “E normal să intensificăm aceste controale în perioada de dinaintea sărbătorilor când oamenii vin să-şi cumpere produse din carne, pentru a elimina eventualele nereguli care ar pune în pericol sănătatea piteştenilor. În fiecare zi mergem la verificări, dovadă că astăzi nu am depistat în această piaţă nicio neregulă”, ne-a spus Corneliu Popescu, inspector sanitar-veterinar.

Restaurantele şi pensiunile, în vizor

Zecile de comercianţi din piaţă au dârdâit la vederea Sanepidului, dar s-au conformat repede şi i-au lăsat pe medici să-şi facă treaba.

“E normal să fie şi controale, că nu suntem aşa de capul nostru. E bine să ştie şi clienţii cine e în regulă şi cine nu”, ne-a spus un vânzător de la Radic Star.

“Am verificat dacă marfa are actele necesare, dacă produsele sunt în regulă, din punct de vedere igienico-sanitar şi dacă se respectă măsurile minime de igienă, cum ar fi faptul că vânzătorii să poarte mănuşi şi părul acoperit. Vom continua verificările în fiecare zi”, spune Irina Dinţă, consilier DSVSA.

Observaţiile inspectorilor sunt notate în agendă

Medicii spun că singura neregulă depistată în această săptămână a fost la un comerciant de covrigi din Piaţa Ceair, care a depozitat mai multe produse decât îi permitea suprafaţa închiriată.

În zilele următoare, nu numai pieţele vor fi atent monitorizate, ci şi pensiunile şi restaurantele care vor organiza petreceri de Revelion. Aceleaşi echipe de medici, însoţiţi de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Argeş vor face verificări pentru a vedea dacă se respectă legislaţia în vigoare.

“Am instruit medicii care vor face examinări microbiologice, fizico-chimice şi parazitologice. Suntem cu arma la picior, cum s-ar spune, de aceste sărbători. Până în acest moment nu am acordat nicio amendă, dar timpul nu e pierdut, vom face razii până după 1 ianuarie”, ne-a spus Ion Falcă, directorul DSVSA Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite