Razie prin baruri. Poliţiştii i-au căutat pe elevii care chiulesc de la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Compartimentul de Prevenire au controlat mai multe baruri din centrul Piteştiului, depistând peste 20 de elevi care chiuleau de la ore. Tinerii fie jucau biliard, fie erau la un suc împreună cu alţi colegi.


“Am fost azi la ore. Învăţ la liceul Dacia. Am stat la Geografie şi după ce s-a sunat am plecat. Nu ştiu ce oră aveam acum. Am avut nota 9 la purtare anul trecut pentru 4 absenţe. Părinţii mei nu ştiu că lipsesc de la ore”, ne-a spus unul dintre elevii care juca billiard într-un bar.

“Nu ştiam că pot să primească ai mei amendă pentru că eu chiulesc. Nu am lipsit decât azi de la ore. Părinţii mei nu sunt în ţară. Sunt în străinătate, la muncă şi ştiu că mă duc la şcoală”, a spus un elev de clasa a 12-a.

Poliţiştii i-au legitimat pe tineri şi i-au verificat în baza de date, apoi le-au cerut numărul de telefon al părinţilor pentru a-i informa că elevii lipsesc de la şcoală. De asemenea, conducerea şcolilor în care elevii învaţă va fi şi ea informată pentru a lua măsuri împotriva chiulangiilor.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii şi a avut ca scop reducerea absenteismului din şcoli şi prevenirea consumului de alcool în rândul tinerilor.

“Au fost găsiţi mai puţini elevi decât de obicei, un număr de 20 de tineri,  datorită evaluării iniţiale. Măsurile pe care poliţia le ia este verificarea acestora în baza de date şi informarea unităţii şcolare şi a părinţilor, aceştia urmând a dispune măsurile necesare”, a declarat subcomisar Corina Georgescu, de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Conform metodologiilor noii legi a Educaţiei, părinţii ai căror elevi chiulesc pot fi amendaţi cu 5000 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite