Războiul referendumului a ajuns la Tribunalul Argeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Argeș, Gheorghe Davidescu, a semnat, luni, contestația cu privire la horărârea Consiliului Județean Argeș de organizare a unui referendum pe tema regionalizării, cotestație care a fost depusă, tot ieri, la Tribunalul Argeș, secția Contencios Administrativ


“Apreciez ca nelegală această hotărâre a Consiliului Județean Argeș. Desființarea unui județ este o problemă care ține de organizarea administrativă a teritoriului național și nu de modificarea limitelor județului, în esență nefiind aplicabile prevederile articolului 3 din Legea 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.“, explică prefectul.

În contestația înaintată Tribunalului Argeș, prefectul încearcă să demonstreze că prin adoptarea acestei horărâri de către Consiliul Județean se încalcă copetențele referitoare la stabilirea problemelor de interes național care pot face obiectul referendumului.
În plus, prefectul marșează pe faptul că prin organizarea acestui referendum s-ar cheltui bani publici fără o acoperire reală și că ar fi vorba de o sumă mult mai mare decât cea înaintată de CJ Argeș (100-200 mii lei).

“Costul unui referendum este cuprins între 600.000 și 1.000.000 de euro. Știu, pentru că am organizat și referendum, am organizat și alegeri. Domnul Tecău n-a organizat așa ceva. Poate cu voluntarii dumnealui reușește cu mai puțin. Atât pot să spun: dacă Tribunalul va respinge contestația pe care am formulat-o, eu voi merge, ca cetățean onest, la vot! ” spune Davidescu

Pâna acum, justiția a luat hotărâri diferite în privința demersurilor similare făcute de alte prefecturi din țară. În unele cazuri a dat câștig de cauză prefecților, în altele, consiliilor județene.

“Garantez că în 21 de județe nu va fi referendum pentru că acolo președinții consiliilor județene și prefecțiii au aceeași culoare politică. Probleme se ridică doar acolo unde președinții consiliilor județene sunt de la USL.”, concluzionează prefectul de Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite