Piteşti: Război între Primăria Piteşti şi FC Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria a dat în judecată pe FC Argeş din cauza unei datorii de 7500 de lei
Primăria a dat în judecată pe FC Argeş din cauza unei datorii de 7500 de lei

Prima înfăţişare în procesul intentat de primărie clubului alb-violet va avea loc în luna februarie. Conducerea FC Argeş este convinsă că primăria vrea să “îngroape” echipa fanion a judeţului. 

Clubul FC Argeş a fost dat în judecată de către Primăria Piteşti. Municipalitatea, strânsă la pungă în perioadă de criză, vrea în acest mod să-şi recupereze cei 7500 de lei datorie pe care cei de la echipă o au de achitat pentru un meci din sferturile Cupei României, disputat în luna aprilie a anului trecut, între Dinamo şi Rapid.  Atunci, confruntarea a avut loc pe stadionul Nicolae Dobrin, iar FC Argeş a încasat banii pe biletele de intrare. În schimb, oficialii clubului ar fi trebuit să achite 7500 de lei către Primărie, pentru acest joc. Nu au făcut-o nici până acum, iar penalităţile au ajuns şi ele la 2500 de lei. Astfel că Primăria, deşi este acţionar la club, alături de Consiliul Local, Consiliul Judeţean, şi, evident, familia Penescu, când a văzut că nu există cale paşnică de a-şi recupera banii care i se cuvin, a decis să dea clubul în judecată, în luna noiembrie. Dosarul se află pe rol la Judecătoria Piteşti, iar prima înfăţişare va avea loc la începutul lunii februarie.

Ieri, Cătălin Barbu, managerul alb-violeţilor, a luat foc în conferinţa de presă a FC Argeş, reproşându-i primarului că vrea să îngroape echipa fanion a judeţului.

„Pendiuc ne-a trădat”

Contactat telefonic de „Adevărul de Seară”, actualul patron al FC Argeş, Andrei Penescu (fiul lui Cornel Penescu) s-a declarat scârbit de reacţia primăriei.

 „A fost un timp când mergea totul bine, adică înainte ca tata să fie arestat. Atunci toată lumea, inclusiv primarul, s-a bucurat că FC Argeş era în liga întâi şi făcea cinste oraşului. Acum, când unui om îi merge rău, toţi se pun pe el, ca să-l doboare şi mai tare. Am fost trădaţi de Pendiuc, dar să ştiţi că echipa o să meargă bine, pentru că este una tânără, în formare. Cât despre aceşti bani pentru care ne-au dat în judecată, mă deranjează foarte mult atitudinea. Nu se pune problema să nu putem plăti, şi vom achita la momentul potrivit, dar deocamdată aşteptăm să decurgă procesul”, ne-a spus Andrei Penescu.

„Este pe rol un proces, aşteptăm ca acesta să se desfăşoare. Noi am fost întotdeauna alături de echipă, intenţia noastră este de a ne recupera banii, nu de a face rău cuiva”, a spus viceprimarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică, în repetate rânduri.

Vor să mute echipa

Oficialii FC Argeş au luat în considerare şi varianta de a muta echipa din judeţ, din cauza scandalului continuu cu Primăria.

„Mai mult ca sigur vom muta echipa la Severin, acolo unde am găsit înţelegere din partea autorităţilor. Dacă Piteştiul nu mai are nevoie de echipă, vom vedea ce vom face ca să ne mutăm în altă parte. Nu neg că am purtat discuţii în acest sens”, ne-a spus Cătălin Barbu, managerul clubului alb violet.



 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite