GALERIE FOTO: Raliu fără traseu la Bradu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Naţional de Rally Cross s-a încheiat aseară o dată cu ultima etapă, desfăşurată în comuna Bradu. 15 maşini au luat startul pe traseul de 1200 metri de macadam amenajat în zona Podeanca.

După ce sâmbătă seara s-au desfăşurat calificările şi două etape, ieri la ora 10 ar fi trebuit să înceapă ultimele două etape. Când au ajuns pe câmp, organizatorii şi delegaţia din partea Federaţiei Române de automobilism Sportiv au avut parte de o surpriză neplăcută: traseul dispăruse. Mai exact, ţăruşii şi cauciucurile care delimitau zona pe unde maşinile urmau să circule au fost furate peste noapte.


“Ieri dimineaţa când ne-am prezentat la traseu, a dispărut traseul, ne-au furat toţi ţăruşii. Am fost nevoiţi să delimităm din nou traseul. Cei de la Federaţie au zis că n-au pomenit la nicio etapă aşa ceva. Am decalat cu o oră şi jumătate startul ca să facem rost de cauciucuri şi ţăruşi.Domnul primar ne-a ajutat şi ţin să-i mulţumesc”, a declarat Iancu Niţă, organizator.

Vezi aici galeria foto de la raliu


Ploaia a transformat macadamul într-o pistă de noroi, astfel că ultima etapă a fost una spectaculoasă cu viraje periculoase şi derapaje. Piloţii de raliu nu au avut însă probleme, conducând foarte prudent.  Participanţii s-au întrecut pe patru clase: juniori, 1.400 cmc, 1.600 cmc, 2.000 cmc şi la proba specială Open. 

Cei trei piteşteni participanţi la campionat au reuşit să obţină fiecare câte un loc pe podium astfel:  Daniel Ionescu a obţinut locul III la clasa 1.600 cmc, Mihai Pleşa – locul II la clasa 2.000 cmc, iar Liviu Gheorghe a câştigat locul III la Open. La echipe, primele două locuri au fost ocupate de ProCar Piteşti şi Sprint Club Mioveni., iar locul III de Auto Motor Iseco, Târgu Mureş.


Podiumul, în urma ultimei etape, arată astfel:
La Juniori:  Locul III – Neluţu Boroş
                    Locul II – Bogdan Cornea
                    Locul I – Armond Kosac
Clasa 1.400 cmc:  Locul III – Laszlo Pentek
                                Locul II – Neluţu Boroş
                                Locul I – Bogdan Cornea
Clasa 1.600 cmc:  Locul III – Daniel Ionescu
                                Locul II – Sorin Lupaşcu
                                Locul I – Horaţiu Cioclov
Clasa 2.000 cmc: Locul III – Dan Albuţ
                              Locul II – Mihai Pleşa
                              Locul III – Petre Costache
Proba Open: Locul III – Liviu Gheorghe
                        Locul II – Mihai Pleşa
                        Locul I – Petre Costache


Clasamentul general nu a fost încă definitivat, în urma acestei ultime etape fiind mai multe răsturnări de situaţie, astfel că organizatorii nu ştiu încă cine este campionul din acest an la Rally Cross.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite