Pitesti: Doar 320 de maşini vândute în etapa a doua a programului Rabla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Doar 320 de maşini vândute în etapa a doua a programului Rabla
Pitesti: Doar 320 de maşini vândute în etapa a doua a programului Rabla

Piteştenii nu renunţă nici la rable pe timp de criză. Dovadă că în etapa a a doua a programului de reînnoire a parcului auto, care a început la 1 iunie şi se va finbaliza la 31 august, doar 320 de maşini mai vechi de zece ani au ajuns la fier vechi, prin cele trei centre de casare din Argeş: Remat, Proremat şi Metalimpex.

Tendinţa este în descreştere comparativ cu prima etapă a a acestui an, când s-au vândut 346 de masini, dar şi cu situaţia înregistrată anul trecut. Principala explicaţie este lipsa banilor şi înăsprirea condiţiile de creditare. „Dacă în prima etapă a acestui an am casat 174 de autoturisme, acum doar 156 de rable au ajuns la fier vechi, prin intermediul firmei noastre. Asta în condiţiile în care anul trecut am schimbat peste 800 de maşini prim programul de reînnoire a parcului auto.”, spune Florian Voicu, directorul firmei Remat Piteşti.

Situaţie similară şi la celelalte două centre de casare din Argeş. „ Ne-a mers prost tot anul. În etapa a doua am încheiat doar 80 de contracte de casare, cu 20% mai puţin faţă de prima etapă.”, precizează Cristi Muşătescu, reprezentantul firmei Proremat. La Metalimpex, vânzările prin programul Rabla au scăzut cu aproape 50%. „ Anul trecut am înlocuit 420 de autoturisme. În acest an, nu cred că vom depăşi pragul de 230 de unităţi. Oamenii nu mai au bani, plus că şi noua politică de creditare impune multe restricţii.”, subliniează Nicolae Ion, inginer şef la Metalimpex.

#Uzina Dacia a vândut în etapa a doua 5.790 de maşini
Tot Loganul rămâne în topul preferinţor celor care îşi mai permit să-şi ia o maşină nouă prin programul de reînnoire a parcului auto. Dovadă că Uzina Dacia Renault a vândut la blană şi în etapa a doua, când a primit în plus faţă de prima etapă, prin repartiţia cotelor, 2895 de unităţi. Suntem singurul actor de pe piaţă care şi-a consumat integral cota şi în etapa a doua. Uzina Dacia a vândut prin programul Rabla 5780 de maşini în această etapă. Cu siguranţă vom epuiza rapid şi cota care ne va reveni în etapa a treia, care va începe în spetembrie.”, a declarat în acestă dimineaţă,  pentru „Adevarul de Seară”, Silviu Sepciu, purtător de cuvânt la Dacia Renault. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite