Puteti învăţa şi câştiga bani în acelaşi timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Argeş va programul „Eurodyssee“ privind  schimbul de experienţă cu autorităţi din ţări care fac parte din Asociaţia Regiunilor Europene.

 Dacã sunteţi tânãr  şi în cãutarea unui loc de muncã, aveţi studii superioare, cunoştinţe de francezã, englezã şi/ sau spaniolã  dar şi cunoştinţe informatice puteţi învăţa şi câştiga bani în acelaşi timp într-o ţară membră UE.  Consiliul Judeţean Argeş va continua anul acesta cât şi în anul 2011 programul „Eurodyssee“ privind  schimbul de experienţă cu autorităţi din ţări care fac parte din Asociaţia Regiunilor Europene. Programul se adresează tinerilor  cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani,  care au, astfel, şansa de a face stagii de pregătire în Franţa sau Spania ori în alte ţări ale Uniunii Europene.

Cei  care vor fi incluşi în acest program vor fi salariaţi ai companiilor sau ai societăţilor străine unde vor efectua  un stagiu pentru o perioadă cuprinsă între 3 şi 7 luni. În paralel, tineri din ţările Uniunii Europene vor veni, la rândul lor, să lucreze în instituţii şi firme din judeţul nostru.
Începînd din aprilie 2009, Argeşul este membru cu drepturi depline al Programului Eurodyssee, iniţiat şi desfãşurat de Adunarea Regiunilor Europei (A.R.E.) din 1997. 


 Câştigaţi experienţă şi un loc de muncă

Programul îi ajută pe beneficiari să  dobândescă experienţã profesionalã într-o altã societate sau instituţie din Europa, şi să-şi găsescă un  loc de muncã. Finanţarea stagiarului se face de cãtre regiunea care îl primeşte, iar modalitãţile practice, participarea financiarã, perioada, condiţiile sunt variabile de la o regiune la alta.    Cei interesati pot depune în cursul săptămânii un dosar la Compartimentul Relaţii de Colaborare Internaţionalã al CJ Argeş care să conţină, pentru început, un CV şi o scrisoare de intenţie.

Completarea dosarului de candidaturã nu înseamnã şi selecţionarea sa. Dacă este acceptat, tînărul va trebui să depună ulterior şi o diplomă de studii superioare, fotografii tip paşaport  şi să facă dovada deţinerii unui card  european de sănătate . Candidatul intrã în competiţie cu alţi tineri din celelalte regiuni. Selecţia finalã a dosarelor o va face regiunea care îi primeşte la stagiu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite