PIteşti: În cartierul Prundu, caloriferele sunt reci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PIteşti: În cartierul Prundu, caloriferele sunt reci
PIteşti: În cartierul Prundu, caloriferele sunt reci

Zeci de piteşteni reclamă la OPC că nu au căldură în locuinţe.

În prag de iarnă, caloriferele piteştenilor sunt călâi. Probleme cu confortul termic în locuinţe au în special cei care locuiesc în zona de Sud a Piteştiului. La OPC au fost înregistrate în acest sens zeci de raclamaţii.

 „ În ultimul timp am primit zeci de plângeri din partea piteştenilor, care au recalamt faptul că nu au căldură în casă”, susţine Gheorghe Nicuţ, şeful Oficiulului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor. Există o explicaţie, spun cei care se ocupă de furnizarea agentului termic în locuinţele din Piteşti.

„Ştim că sunt probleme cu agentul termic în special în cartierul Prundu. Motivul este acela că în zonă se lucrează la centrala termică de cartier. Punctul Termic 1005 este astfel suspendat, iar căldura vine prin conducte de la celălalt capăt al oraşului. Din Nord şi până în Prundu se pierde din presiune şi, în calorifere, temperatura este mai scăzută decât în mod normal”, explică Nelu Găvan, şeful secţiei Transport- Distribuţie din cadrul Serviciului Public de Termoficare. 

Facuturi mai mici pentru cei care tremură de frig
Concret, din centrală agentul termic pleacă de la o temperatură de 108 grade Celsius, iar în caloriferele locuinţelor din Sud ajunge la 40 de grade Celsius. Situaţia va mai dura cel puţin o lună.

 „ Sperăm ca într-o lună să fie gata centrala de certier, astfel încât să nu mai existe nemulţumiţi”, afirmă Nelu Găvan. Locuitorii din zona de Sud a Piteştiului stau îmbracaţi  ca iarnă în casă, însă cel puţin îi încălzeşte faptul că vor plăti mai puţin la factură. Cel puţin aşa susţin cei din conducerea Serviciului Public de Termoficare.

 „Energia termică pentru înclăzire este contorizată la nivelul fiecărui bloc, prin aparate montate la nivelul conductelor de la subsol. În funcţie de temperatura îngeristrată de contor, se calculează factura. Automat că cei care în această perioadă, nu beneficiază de căldură la parametri normali, vor plăti mai puţin decât cei din Găvana, spre exemplu, care au tot confortul termic în locuinţe”, precizează Sorin Apostolniceanu, şeful departamentului Facturare din cadrul Serviciului Public de Termoficare al Municipiului Piteşti. 

Citeşte şi: 39 de asociaţii de proprietari riscă să rămână fără căldură

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite