UPDATE: Protest spontan la Spitalul TBC din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar angajaţii de la finanţe şi profesorii de la Liceul Dinu Lipatti au făcut proteste spontane. În această dimineaţă şi angajaţii Spitalului TBC au refuzat să mai intre în saloane şi să mai lucreze pentru că nu şi-au primit decât jumătate din drepturile salariale în ultimele patru luni.

Aproximativ 50 de angajaţi ai spitalului au refuzat să mai consulte pacienţii şi au ieşit pe în curtea unităţii, în jurul orei 10.00.

Personalul din spitalul TBC a primit în ultimele patru luni doar 50% din salariu, asta după ce şi bonurile de masă le-au fost tăiate. Astfel, personalul auxiliar, de exemplu bucătarii au primit în mână lefuri şi de 100 de lei.


Oamenii sunt nemulţumiţi şi de condiţiile de lucru, mai ales de când numărul de paturi din unitatea medical a fost redus la 30, insuficient pentru numărul de bolnavi de TBC care vin  aici să se trateze.

Demisia, demisia!


  Medicii, asistentele şi infirmierele au cerut, la unison, demisia conducerii spitalului, despre care consideră că are vina ei în situaţiua dezastruoasă în care a ajuns unitatea.

"Directorul nu trebuia să accepte  semnarea contractului cu Casa De Asigurări de Sănătate pentru 30 de patruri în condiţiile în care numărul acestora e mai mare. Asta a dus la subfinanţare şi , de aici, o grămadă de probleme. De aceea cerem demisia  conducerii, iar protestele vor dura până când toate aceste aspecte se vor soluţiona. Oamenii nu şi-au primit salariile pe luna septembrie  şi nici măcar pe august n-au luat toţi banii, pentru că nu sunt fonduri. Cineva trebuie să răspundă pentru această situaţie!" a explicat Doina Fănică, liderul  Sanitas Argeş.

Nemulţumirile sunt legate şi de faptul că  transformarea unităţii în secţie a Spitalului Judeţean a rămas doar la stadiul de propunere.

 Protestele vor continua şi mâine

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite