UPDATE Protest spontan la o firmă din Piteşti după ce o angajată a murit strivită între două containere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii firmei Inergy protestează după moartea colegei lor
Angajaţii firmei Inergy protestează după moartea colegei lor

Patruzeci de angajaţi ai firmei SC Inergy SRL de pe strada Depozitelor din Piteşti au declanşat un protest spontan în această dimineaţă şi cer demisia directorului firmei. Scandalul a pornit de la un accident de muncă, după ce o colegă de-a lor a murit în această dimineaţă, în jurul orei 05.45.

UPDATE ora 10.30 Femeia a fost strivită între două containere care erau încărcate cu rezervoare auto. Anchetatorii nu ştiu exact cum s-a întâmplat accidentul de muncă, angajaţii oferind declaraţii diferite conform cărora containerele erau manevrate fie de un alt muncitor cu un motostivuitor, fie au căzut peste femeie.

"Este vorba de o firmă mare. Victima a fost angajată printr-o firmă de plasare a forţei de muncă, avea contract de muncă şi purta echipament de protecţie pentru postul pe care lucra.Am cerut mai multe documente de la firmă şi pe măsură ce ni se vor pune la dispoziţie vom putea trage o concluzie", a declarat Ciprian Berevoianu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş.

În jurul orei 16.00 patronatul firmei va sosi la Piteşti pentru a sta de vorbă cu angajaţii care refuză să intre la lucru.

Muncitorii au depus flori şi au aprins lumânării la locul accidentului, în memoria colegei lor.

image

ora 10.19 Accident de muncă

Elena Curiescu, de 40 de ani, a murit pe loc după ce a fost strivită între mai multe containere metalice de un alt muncitor care efectua manevre cu motostivuitorul.

Angajaţii care protestează spun că directorul a interzis dela începutul lunii fumatul în unitate, iar angajata care a murit ieşisă afară să fumeze o ţigară când a avut loc tragedia. Firma Inergy colaborează cu Grupul Renault.

Poliţiştii şi inspectorii ITM Argeş au deschis o anchetă pentru a stabili condiţiile în care s-a petrecut accidentul de muncă şi cine este răspunzător pentru moartea femeii.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite