Proiectul „Curtea Domnească de Argeş - capitală a turismului românesc“ a primeşte, astăzi, finanţarea de aproape un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiul Curtea de Argeş Nicolae Diaconu  a plecat  în această dimineaţă, la ora 8.00, spre Bucureşti, pentru a semna, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanţare pentru proiectul „Curtea Domnească de Argeş - capitală a turismului românesc“.

Demersurile au început în ianuarie 2009, când proiectul a fost depus la minister iar săptămâna trecută, edilul din Curtea de Argeş a primit vestea cea mare.
“Proiectul  afost, în sfârşit, aprobat. Noi l-am scris, aici, la primărie şi am avut sprijinul deputatului Mircea Drăghoci . Proiectul presupune promovarea produselor turistice locale: Biserica Domnească, Biserica Sân Nicoară , Muzeul Municipal Curtea de Argeş, Muzeul de etnografie Casa Norocea, Mânăstirea Curtea de Argeş, Parcul Fântâna lui Manole, traseul turistic către Cetatea Poenari, Lacul Bâlea,  şi Lacul Vidraru . Va fi creat un site „Curtea Domnească de Argeş - capitală a turismului românesc“,  vom organiza o serie de târguri şi expoziţii, vom colabora cu  ONG-uri şi instituţii specializate  în turism  şi vom derula o serie de campanii publicitare.”

 Proiectul  are o valoare de 975 de mii de lei şi doar 3%  din sumă va fi suportată de la bugetul local al Municipiullui  Curtea de Argeş, diferenţa fiind asigurată din fonduri europene.

Din aceşti bani, pe lângă crearea site-ului, oraganizarea târgurilor şi expoziţiilor şi derularea campaniilor publicitare , vor fiachiziţionate  trei panouri publicitate electronice care vor fi amplasate la intrările în oraş, plus alte  şase  panouri publicitare simple  care vor fi postate în centrul municipiului , panouri pe care vor fi promovate produsele turistice ale zonei.

  Licitaţiile vor învcepe în acestă toamnă  iar în iarnă se vor derula  achiziţiile.

 “Noi sperăm ca de sărbători să începem acţiunile de promovare, însă cele mai mari planuri ni le-am făcut pentru  vara anului 2011.  De fapt, în perioada 1-15 august vom avea cele  mai multe târguri şi expoziţii, pentru că atunci sunt zilele municipiului Curtea dce Argeş ”, spune primarul Municipiul Curtea de Argeş Nicolae Diaconu. 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite