Programul “Primul ghiozdan” continuă în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda piedicilor puse de prefect, consilierii USL au găsit o modalitate de a continua programul prin care vor livra ghiozdane tuturor elevilor care încep clasa I. Consilierii judeţeni îşi vor dona indemnizaţiile pe patru luni, urmând ca din banii strânşi să fie cumpărate ghiozdanele şi rechizitele.

Elevii care încep luni clasa I vor primi în cele din urmă ghiozdanul şi rechizitele promise de Consiliul Judeţean Argeş. Programul aprobat în unanimitate de consilierii judeţeni a suferit însă mici modificări, în sensul că finanţarea nu va mai veni din bugetul Consiliului Judeţean, ci va fi sub formă de donaţie, iar ghiozdanele nu vor mai avea aplicate pe ele mult disputata siglă CJ Argeş.

Într-o şedinţă extraordinară s-a discutat miercuri seară propunerea formulată de grupul PSD ca toţi consilierii judeţeni să-şi doneze indemnizaţia pe patru luni, iar din banii strânşi să fie achiziţionate rechizitele. Reprezentanţii USL în Consiliul Judeţean Argeş au fost de acord să semneze un contract de donaţie sub formă de sponsorizare către Aşezământul „Sfinţii Constantin şi Elena”, urmând ca prin această fundaţie să fie cumpărate rechizitele.

S-a renunţat la siglă, apare scrisoarea de la consilieri

“Ţinând cont că programul se va desfăşura prin această fundaţie şi prin contribuţia consilierilor judeţeni, este clar că finanţarea nu mai este a Consiliului Judeţean, deci acea siglă mult discriminată care reprezenta un judeţ şi o unitate administrativă nu va mai fi pe ghiozdan. Probabil ghiozdanul va conţine o scrisoare din partea consilierilor care sunt de acord să facă această donaţie care să ureze succes şi toate  realizările pe care şi le doresc elevilor de clasa I”, a declarat vicepreşedintele CJ Argeş, Florin Tecău.

În replică şi consilierii PD-L îşi vor dona indemnizaţiile, dar către o altă fundaţie, „Solidaritatea Creştină”, al cărei preşedinte şi fondator este senatorul Mircea Andrei, liderul PD-L Argeş.

“Şi noi vom dona aceşti bani, dar îi vom dona unei fundaţii care să se ocupe de ajutarea copiilor care au cu adevărat nevoie, ca un copil care are o stare materială destul de bună să lase acest ajutor unui alt copil cu o situaţie materială precară sau un copil să nu primească două ghiozdane, unul de la Guvern şi unul de la noi. Şi nu numai copiilor de clasa I, ci şi cei cu posibilităţi financiare reduse din clase mai mari”, a declarat Dan Bica, liderul grupului PD-L din Consiliul Judeţean.

Inspectorul general interzice în şcoli ghiozdanele cu siglă

Membru al fundaţiei „Solidaritatea Creştină” este şi inspectorul şcolar general Gabriel Bratu. Acesta le-a interzis ieri directorilor de şcoli să distribuie ghiozdanele cu sigla Consiliului Judeţean Argeş.

“Nu au ce căuta în şcoală ghiozdane cu sigla vreunei instituţii. Vor răspunde directorii care vor tolera lucrul acesta în şcolile lor”, a spus răspicat inspectorul general Gabriel Bratu.

După exemplul autorităţilor judeţului Cluj, Consiliul Judeţean Argeş a aprobat derularea programului “Primul ghiozdan” pentru elevii de clasa I, însă prefectul a atacat hotărârea în contencios administrativ, iar programul a fost suspendat, termenul de judecată fiind stabilit în luna februarie.

Consiliul Judeţean Argeş speră ca astăzi ghizdanele să fie repartizate către primăriile din judeţ, urmând ca până luni acestea să fie distribuite elevilor de clasa I.

Cifră:
6330 de elevi vor primi ghiozdane şi rechizite în valore de aproximativ 17 lei, costul proiectului fiind de 110.395, 20 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite