Profesorul de chimie, maestru în șah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cititorii pitesti.adevarul.ro, împreună cu juriul de specialitate l-au desemnat pe Silviu Cătălin Nenciulescu ca ocupant al locului al treilea în topul “Profesori cu care Piteștiul se mândrește”.

Profesor de chimie de peste 30 de ani la mai multe licee din Pitești, Silviu Nenciulescu a absolvit Facultatea de Chimie din cadrul Universității București în anul 1977, iar de atunci s-a specializat în acest domeniu participând la numeroase cursuri de formare în țară și străinătate.

Timp de cinci ani a fost director al Colegiului Național “Zinca Golescu”, iar din anul 2007 predă chimia elevilor de la Colegiul Național “I.C. Brătianu”. De-a lungul anilor, Silviu Nenciulescu a pregătit pentru olimpiade sute de elevi, aceștia obținând rezultate remarcabile la competițiile internaționale și naționale.

Autor de poezie, proză și teatru în perioada studiilor, dar și regie teatru și spectacole complexe în timpul studenției, profesorul de chimie a obținut premii la concursuri de fotografie artistică și este maestru în șah prin E-mail. Silviu Nenciulescu a scris 11 cărți, 23 de articole la simpozioane naționale și internaționale, 61 articole și comunicări  în reviste locale și peste 200 de lucrări îndrumate ale elevilor la simpozioane și sesiuni de  comunicări.

Pentru activitatea sa în formarea elevilor a primit ordinul „Meritul pentru învățământ” în rang de ofițer și Medalia  „Petru Poni” în 2004, Medalia  „Constantin Istrati”, Premiul Societății de Chimie din România și a fost declarat “Fiu al Argeșului”, precum și alte distincții.
                                                                          

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite