Piteşti: Profesorii de la „Dinu Lipatti” sunt în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălii de la "Lipatti" au întrerupt astăzi orele
Dascălii de la "Lipatti" au întrerupt astăzi orele

Toţi cei 700 de elevi de la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti au avut astăzi zi liberă, din cauză că profesorii lor au intrat în grevă. Cele 110 cadre didactice de aici s-au adunat într-o şedinţă, nemulţumite că plata salariilor a întârziat cu o săptămână.

„Grevă. Nu am primit salariile, autorităţile ne mint cu neruşinare”. Aşa scria astăzi, la ora 11, la intrarea în Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti.

Cei 110 dascăli de la această instituţie de învăţământ au intrat în grevă, din cauză că plata salariilor a întârziat cu o săptămână.

Nici pentru perioada următoare veştile nu sunt mai bune, şi asta pentru că în contul de salarii al liceului nu se află, la momentul acesta, niciun ban.

De vină e legea

Cine se face vinovat pentru această situaţie? Legea, spun cadrele didactice. Şi asta pentru că începând din această toamnă au fost acordaţi mai puţini bani de la buget pentru liceele vocaţionale, în speţă pentru cele de arte.

Banii au fost cheltuiţi, dar nu e specificat în lege ce se întâmplă în acest caz special. Astfel, pentru ca profesorii de la Dinu Lipatti să-şi ia banii va fi nevoie de un transfer dintr-un cont al unui liceu care stă mai bine la acest capitol. Cea care ar trebui să facă transferul ar fi Primăria, printr-o hotărâre a Ministerului Educaţiei.

La şedinţa de la liceu au luat parte, pe lângă profesori, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Argeşean „Muntenia” şi primarul Piteştiului Tudor Pendiuc.

Nu s-au făcut ore

Astăzi, elevii nu au venit la ore, fiind anunţaţi de profesori că activitatea şcolară va fi întreruptă pe tot parcursul zilei. Cadrele didactice spun că îşi vor continua protestul şi în zilele următoare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite