Piteşti: Profesorii care au protestat la Bucureşti vor fi sancţionaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este ameninţarea făcută de „generalul” Gabriel Bratu pentru cele 150 de cadre didactice care au lipsit de la ore miercuri. Profesorilor le vor fi tăiate orele din salariu şi vor fi sancţionaţi disciplinar. În apărarea lor, dascălii susţin că este dreptul lor să protesteze şi că au găsit înlocuitori pentru orele de la care au lipsit.

Scandalurile dintre sindicalişti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş par să nu se mai termine. După ce şi-a pus în cap profesorii de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din cauza ameninţărilor că se vor desfiinţa catedre, vor fi daţi afară profesori şi că banii pentru salariile până la sfârşitul anului nu mai există, „generalul” Gabriel Bratu iscă în continuare vâlvă printre cadrele didactice.

De data aceasta, mai marele inspectorilor anunţă că tuturor profesorilor care miercuri au luat parte la mitingul de susţinere a moţiunii de cenzură, desfăşurat la Bucureşti, le vor fi tăiate orele respective din salariu şi că, mai mult, vor fi sancţionaţi disciplinar.

Generalul e pornit
Adela Marinescu este profesor la Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” din Piteşti. Miercuri, cadrul didactic a pornit spre Bucureşti, alături de cei peste o sută de membrii SIPA Muntenia.

„Da, am fost la miting. De la acest liceu am mai fost cu o colegă. Fiecare dintre noi a avut câte o oră în ziua respectivă, dar am atenţionat directorul că vom pleca şi am lăsat înlocuitori. Este dreptul meu să fac grevă”, spune Adela Marinescu.

Generalul, însă, nici nu vrea să audă de aşa ceva şi spune că lipsa de la ore, fie în calitate de profesor, fie în calitate de lider sindical, este nejustificată şi va fi tratată ca atare.

„Avem regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, mai avem la dispoziţie legea învăţământului şi statutul personalului didactic, cele care sunt în vigoare la acest moment. Dacă în acea solicitare scrisă către conducerea unităţii şcolare se citează şi articolul conform căruia ne putem învoi sau ne putem găsi înlocuitor, perfect de acord. Dar atâta vreme cât acesta nu există, lipsa de la program de miercuri este lipsă şi, dincolo de faptul că va fi o zi neplătită, un act de indisciplină care va fi sancţionat”, spune Gabriel Bratu, inspector general al IŞJ Argeş.

Liderii sindicali spun că sunt terorizaţi de Inspectorat. Este cazul profesoarei Iuliana Mateescu, vicelider al SIPA Muntenia şi profesor la Şcoala Nr. 1 din Piteşti.

„În ziua în care am plecat la protest, m-au anunţat colegii că au sunat de la Inspectorat de trei ori să întrebe de mine, că unde sunt. Pe colegii care au fost la miting i-au chemat să le ceară explicaţii. Majoritatea şi-au făcut cereri şi au anunţat dinainte că lasă înlocuitori. Dacă ar fi să mi se ia bani, aş pierde 100 de lei, care sunt bani totuşi, după reducerile astea salariale”, a spus profesoara.

150 de dascăli argeşeni au plecat miercuri la Bucureşti să protesteze: 40 din partea „Spiru Haret”, iar restul de la SIPA Muntenia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite