Profesoara de biologie, decorată de președinte cu o medalie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cititorii pitesti.adevarul.ro și juriul alcătuit din specialiști în educație din Argeș au decis cine este dascălul care ocupă locului cinci în topul “Profesorii cu care Piteștiul se mândrește”. Timp de două săptămâni piteștenii au avut ocazia să-i voteze pe dascălii care fac cinste orașului nostru. Pe locul patru a fost desemnată profesoara de biologie Gabriela Voica.

Absolventă a Facultății de Biologie din cadrul Universității București în anul 1986, Gabriela Voica și-a început cariera de profesor la o școală generală din municipiul Tulcea, iar după doi ani s-a transferat la Pitești, unde a predat pe rând la Colegiile “Al. Odobescu”, “I.C. Brătianu”, iar din 1992 este profesor titular la catedra de biologie a Colegiului Național “Zinca Golescu”.

“Mi-am ales meseria de dascăl atrasă fiind de dorința de a îndruma elevii care își doresc să descopere tainele științei și ale cunoașterii. Îmi iubesc elevii, muncesc cu ei din pasiune și mă bucur enorm atunci când știu că mi-am adus o contribuție cât de mică la formarea personalității lor sau la reușita carierei aleasă de ei în viață. Dragostea de meserie și de copii m-a ajutat să surmontez toate problemele și tote neajunsurile acestei profesii, în contextul învățământului actual”, spune profesoara Voicu.

În cei 25 de ani de carieră, Gabriela Voicu a îndrumat elevii cu pasiune, aceștia reușindă să obțină numeroase premii la faza națională a olimpiadei de biologie. Pentru rezultatele deosebite obținute în cariera de dascăl, profesoara piteșteancă a primit distincția "Gheorghe Lazar" clasa a-II-a și a fost recompensată cu medalia “Meritul pentru Învățământ”, în grad de Cavaler, acordată de președintele României în anul 2004, dar și gradația de merit de două ori.

Perfecționistă convinsă, Gabriela Voica a absolvit cursurile masterului "Managementul Strategic al Resurselor Umane" în anul 2010, dar și alte cursuri de perfecționare organizate de Casa Corpului Didactic și Inspectoratul Școlar Argeș. Profesoara de biologie este implicată și într-un proiect POSTDRUM, care vizează orientarea școlară și profesională a elevilor.

“Consider că meseria de profesor cuprinde în câmpul ei lexical noțiuni precum: cunoștințe, metoda, tact pedagogic, răbdare, dăruire și mă străduiesc în fiecare zi să-mi dezvolt competențele care să mă ajute să o practice la un nivel cât mai înalt”, spune profesoara.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite