Procurorii DIICOT, puși pe jar de un deținut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul, încarcerat la Penitenciarul Craiova, se autodenunță periodic pentru a vizita locurile natale. Luni, i-a pus pe jar pe procurori după ce le-a spus că a îngropat mai multe arme într-o pădure din apropierea casei părintești.

Un deținut din Curtea de Argeș îi pune pe jar pe procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Ioan Mâzgă, de 31 de ani ispășește o pedeapsă cu închisoarea la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova pentru tâlhărie. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că în urmă cu ceva ani, când se afla în libertate, a îngropat mai multe arme într-o pădure din apropierea casei părintești.

Procurorii au luat în serios denunțul și au demarat căutările, însă din cauza zăpezii nu au putut face săpături mai devreme, așa că ieri, înarmați cu lopeți, au început să caute presupusele arme. În ajutorul procurorilor au fost chemați și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Dolj, dar și deținutul care a profitat de ieșire să viziteze locurile natale. Oamenii legii au încercuit zona din pădurea de la marginea orașului Curtea de Argeș indicată de acesta, accesul persoanelor fiind interzis dincolo de banda de delimitare.

Pregătiți cu un generator de curent electric, dar și cu ustensile pentru săpat, oamenii legii au săpat până târziu în noapte, fără niciun rezultat. Ioan Mâzgă nu este la prima farsă pe care le-o face procurorilor. În urmă cu ceva timp acestea le-a declarat oamenilor legii că a omorât un om, iar cadavrul l-a ascuns într-o pădure, dar și că ar fi ascuns droguri, însă după căutări s-a dovedit că totul a fost o minciună. După ce a văzut că o femeie din Constanța a dispărut, a denunțat faptul că aceasta se află la Curtea de Argeș, în casa iubitei sale.

Bărbatul este recidivist
“Nu este adevărat ce spune. Cum să omoare el un om? A făcut destule prostii, dar nu a ajuns aşa de departe, să ia viaţa unui om. El spune aşa, ca să fie scos din penitenciar şi să se plimbe, că se plictiseşte acolo“, spunea bunicul deţinutului. Vecinii deținutului spun însă că înainte de ultima condamnare, Ioan Mâzgă se lăuda că ar fi ucis o femeie.

Ioan Mâzgă a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru tâlhărie. Acesta a fost încarcerat în 2006 la Penitenciarul Colibași, iar pe 3 octombrie 2011 a fost transferat la Penitenciarul din Craiova. Bărbatul este recidivist și a fost cercetat și pentru înșelăciuni cu cartel telefonice, după ce trimitea mesaje la diverse numere de telefon și anunța că beneficiarul este câștigătorul unui premiu în bani, iar pentru a-l primi trebuie să încarce o cartelă telefonică, reușind astfel să păcălească mai multe persoane.

  În astfel de cazuri, procurorii sunt obligați să verifice denunțul, însă dacă acesta se dovedește a fi fals, denunțătorul nu este tras la răspundere decât în cazuri extreme, precum mărturia mincionoasă sau favorizarea infractorului, atunci când se acoperă adevăratul autor al infracțiunii.

“Potrivit competențelor trebuie să se sesizeze și să se înregistreze un dosar penal, în funcție de denunț. Se fac investigații, expertize dacă denunțătorul este în plenitudinea facultăților mintale, se testează cu poligraful. Depinde de ceea ce denunță. În unele cazuri se poate să nu îndeplinească elementele pentru un dosar sau dimpotrivă, să fie vorba de o mărturie mincinoasă sau favorizarea infractorului”, spune procurorul Nicolae Blaga, șeful DIICOT Pitești.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite