Procesul lui Nicolescu s-a amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc prima înfăţişare în procesul în care procurorii Dna l-au trimis în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, pentru folosirea de documente false pentru a accesa fonduri europene, luare de mită şi instigare la abuz în serviciu.

În acelaşi proces au mai fost trimişi în judecată oamenii de afaceri Cornel Penescu, de la care Nicolescu ar fi primit mită pentru ca instituţia pe care o conduce să cumpere bunuri de la hipermarketul Pic fără licitaţie prealabilă, Gheorghe Dobre, patronul firmei Zeus, cea care a efectuat lucrările de reabilitare la cele patru şcoli, precum şi trei primari şi fostul edil al municipiului Curtea de Argeş, dar şi trei angajaţi ai firmei Zeus şi un angajat al Consiliului Judeţean care s-a ocupat de proiectele europene pentru atragerea fondurilor.


Şedinţa de judecată a început la ora 11.30 la Tribunalul Argeş în absenţa lui Constantin Nicolescu, în sală fiind însă prezent fratele acestuia, Petre Nicolescu. La înfăţişare au mai luat parte Cornel Penescu, Gheorghe Dobre, primarul Câmpulungului, Călin Andrei şi fostul primar al oraşului Curtea de Argeş, Gheorghe Nicuţ, şi ei implicaţi în dosar.


Aceştia au cerut amânarea procesului din lipsă de apărare, nereuşind să contracteze un avocat până la înfăţişarea de astăzi.


Surse neoficiale susţin însă că inculpaţii încearcă astfel tergiversarea procesului şi amânarea lui până în toamnă, întrucât în perioada 1 iulie-31 august judecătorii intră în vacanţă şi doar cauzele speciale şi urgente se judecă în acest interval de timp.


Completul de judecată a stabilit următoarea înfăţişare în acest proces pe data de 30 iunie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite