Procesele privind retrocedările abuzive, întârziate din cauza tergiversării expertizelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de  hectare de pădure au fost tăiate ilegal doar în ultimii ani
Zeci de hectare de pădure au fost tăiate ilegal doar în ultimii ani

Din cele nouă procese pe care Instituția Prefectului le-a deschis în vederea anulării titlurilor de proprietate eliberate abuziv  în  Pãdurea Trivale,  doar unul s-a finalizat, din fericire cu câştig de cauzã. În celelate cazuri  procesele au fost tărăgănate  din cauza depunerii  cu întârziere a expertizelor. Situația este similară și în zona comunelor Berevoieşti – Bãlileşti unde prefectul sp

“ La Bălilești sunt cinci procese în care am solicitat anularea titlurilor din zona Ocolului Silvic Aninoasa-Berevoieşti. Fostul şef de ocol a fost suspendat din funcţie până la încheierea unui dosar penal în care sunt cercetate mai multe persoane. “ spune  Prefectul de Argeș, Gheorghe Davidescu,  precizând că în aceste cazuri se așteaptă încă de anul trecut  depunerea experizelor.  “Probabil cei care le execută iau de la cei care au interesul ca aceste expertize să întârzie, de 10 ori mai mult decât ar primi în mod normal. Aceste expertize sunt atât de simple  încât în mod normal ar trebui să se termine în câteva zile”, spune prefectul.

   Pădurea Trivale, la un pas de a fi delarată arie naturală protejată

„Eu consider cã un judecător raţional va da verdictul care trebuie, adică acela de a se întoarce Pădurea Trivale la piteşteni şi nu la escroci…. Am convingerea că în acest an va fi aprobată şi Hotărârea de Guvern prin care se va aproba noul statut al Pădurii Trivale care va fi definitiv protejată şi ocrotită prin lege.”, a mai spus  prefectul de Argeș.        

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite