Anchetă în cazul celor trei muncitori prinși, ieri, sub pamânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei muncitori ai unei firme private din Pitești au fost la un pas de nenorocire, aseară, după ce un mal de pâmânt s-a prabușit peste ei. Bărbații efectuau niște lucrări pe un teren particular unde săpaseră ca să construiască un sistem de canalizare.

Accidentul a avut loc de Ziua Mondiala a Siguranţei şi Sănătăţii la Locul de Muncă. Din neglijență, muncitorii  nu au asigurat corespunzător malul de pamânt care s-a prăvălit și astfel au fost prinși în șanțul adânc de 3 metri până la brâu.

Imediat după ce a fost dată alarma, o armată de pompieri și medici de la ambulanță au sosit la față locului. Timp de 2 ore militarii s-au chiniut să elibereze trupurile captive ale muncitorilor, cu vârste cuprinse între 28 și 40 de ani. Pe cel mai tânăr dintre ei, salvatorii au reușit să-l scoată după numai câteva minute, însă nu la fel s-a întâmplat cu ceilalți doi au rămas sub malul rece, însă pe toată durata operațiunii, medicii au reușit să le pună perfuzii.

Din fericire, muncitorii au scăpat cu răni superficiale.  Inspectorii de la ITM Argeș, au deschis o anchetă la finalul căreia îi vor amenda pe cei care se fac vinovați de producerea incidentului. Din primele date, unul dintre oameni lucra la negru ca să-și asigure traiul de pe o zi pe alta.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite