“Primul Ghiozdan”, gratis pentru copiii din Argeș care încep, anul acesta, clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Județean Argeș a decis să sprijine atât elevii din mediul rural cât și pe cei din mediul urban prin derularea, din această toamnă, a programuului “Primul Ghiozdan”. Elevii de clasa I vor primi, la început de an, un ghiozdănel echipat cu un minim de rechizite. De anul viitor, programul va fi extins și pentru elevii mai mari  

Marți, conducerea Consiliului Județean Argeș a cerut Inspectoratului Școlar Argeș să întocmească o situație a copiilor care încep, la 12 septembrie, anul acesta, clasa |I, situație necesară demarării Programului „Primul Ghiozdan”, votat în prima ședință a CJ din această lună.

“Programul îsi propune acordarea fiecărui elev înscris în clasa I, în anul scolar 2011 – 2012, a unui ghiozdan echipat cu un set minim de rechizite. Acest program este un unui instrument  de luptă împotriva fenomenului de abandon scolar, fnomen care înregistrează , în fiecare an, o creștere.”, explică Flori Tecău, vicepreședinte al Consilului Județean Argeș.

Este vorba despre produse în valoare de maxim 50 de lei pentru fiecare boboc.

Ce conține setul
Micuții de clasa I vor primi, pe lângă ghiozdănel, un caiet tip I, un caiet A5, de matematică, cu 48 de file, un caiet de desen A4, un creion HB, un stilou, culori, o radieră, o riglă de 20 de cm și un penar neechipat.

“E un minim cu care, să zicem, copilul pleacă la drum, însă de la școală ni s-a dat o listă mult mai lungă de produse, care ne duce undeva la cel puțin 200 de lei și asta dacă le alegem pe cele mai ieftine. Eu i-am cumpărat deja ghiozdănelul fetiței mele, pentru că l-am găsit la ofertă, însă e bine că pot să tai de pe listă cele câteva produse pe care le va ptrimi gratis. O să-mi rămână, însă, de cumpărat o grămadă de alte lucruri, de la plastilină și acuarele, până la trening și încălțăminte sport.“, spune Daniela Ivan, mama unei fetițe care, de anul acesta, va merge la școală.

Ghiozdanele și rechizitele vor fi cumpărate de Consiliul Judeţean prin sistemul de achiziţii publice iar distribuirea lor se va face în baza proceselor verbale încheiate între reprezentanții Consiliului Județean și cei ai unităților scolare. Eventualele neconcordanțe între datele comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Argeș și numărul școlarilor înscriși (efectiv) în clasa I, vor fi comunicate de către directorii de școli Consiliului Județean Arges, în termen de 10 zile de la începerea anului scolar. Copiii care nu primesc ghiozdanul și rechizitele în prima zi de școală  vor intra în posesia lor în termen de 30 zile de la comunicarea situației.

De anul viitor, programul ar putea fi extins
Din toamna anului viitor și elevii mai mari ar putea beneficia de rechizite gratuite.
“Ne gândim să extindem programul, mai întâi la elevii de până la clasa a IV, inclusiv, și, ulterior, la cei până în clasa a VIII-a.”, spune vicepre;edintele CJ.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite