Primarul a pus gând rău blocurilor sorcovă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care n-au avut bani de termoizolare  trebuie să găseacă  resurse ca măcar să-şi vopsească faţadele apartamentelor  în culoarea  pe care au ales-o vecinii care şi-au permis astfel de lucrări.

Blocurile J din  Războieni sunt printre cele mai bune exemple în acest sens. N-au arătat  niciodată bine dar acum  par adevărate sorcove, nu vesele ci mai degrabă triste. Cei care au avut bani cât să-şi permită efectuarea unor lucrări de izolare termică, au spoit exterioarele,  fiecare în câte o culoare  aleasă în funcţie de propriul simţ estertic, fără să ţină neapărat cont de opţiunea vecinului, cu atât mai puţin de culoare iniţială a blocului. Balcoanele ies care mai de care în evidentă: roz bonbon, galben pai sau alb imaculat.

În acelaşi cartier sunt şi câteva blocuri în care s-a văzut strădania locatarilor de a-şi zugrăvi pereţii izolaţi,  toţi în aceeaşi culoare chiar dacă n-au mai tinut cont de cea iniţială. Portocaliul noilor faţade contrastează însă, cu verdele scorojit al apartamentelor ai căror proprietari n-au avut bani  pentru astfel de lucrări. Contrast există chiar şi acolo unde s-a respectat culoarea iniţială a blocului pentru că , evident, noua nuanţă, nu mai seamănă deloc cu cea iniţială, întrezărită pe ici, pe colo, pe unde omul n-a avut bani de termoizolaţii . Aşa că primarul s-a gândit la o soluţe: îi va sili pe cei care nu şi-au permis izolarea să-şi vopsească exterioarele în nuanţa folosită de vecinii lor astfel încât haosul să fie diminuat.
“Voi face această propunere în viitoarea şedinţă de consiliu local astfel încât să-i obligăm pe cei care nu şi-au placat apartamentele ca măcare culoarea s-o dea peste zona neplacată.  Cel mai devreme vom avea o hotărâre de consiliu local în octombrie.”, spune Primarul Piteştiului, Tudor  Pendiuc, estimând că abia din martie, anul viitor, blocurile se vor alinia la această cerinţă.
“Susţinem această idee ca o soluţie de “rezolvare” a debandadei care s-a creat. Din păcate,  Primăria nu are, până acum, nici măcar un bloc pilot în ceea ce priveşte realizarea termosistemelor, pentru că dacă exista aşa ceva poate nu am fi ajuns în această situaţie “, spune Constantin Băjenaru, preşedintele  nou-lansatei Federaţii a  Asociaţiilor de Proprietari şi Locatari din Argeş.

 Totuşi, cei care au în stânga o culoare, în dreapta altă culoare  ar fi bine  să mai aştepte până să-şi zugrăvească faţadele apartamentelor. Administratorii  blocurilor  care sunt în această situaţie vor trebui să le aducă la unison. Abia atunci cei care nu şi-au iziolat  apartamentele vor  putea să scoată liniştiţi ,  din buzunar, bani pentru vopsitul exterioarelor, altfel riscă să plătească de două ori.  Autorităţile locale spun că au fost transmise somaţii în acest sens însă până acum nimeni nu s-a conformat.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite