Primăriile argeşene, amendate cu 480 000 de lei pentru poluarea mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

32 de administraţii locale s-au ales cu amenzi de 15 000 de lei fiecare, din cauză că au fost găsite pe malurile  cursurilor de apă depozite necontrolate de deşeuri.

În perioada 21 martie-1 aprilie, în Argeş s-a desfăşurat acţiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari.

Astfel, în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-au constituit trei echipe mixte formate din reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea, ISU Argeş şi Garda de Mediu Argeş, care au verificat 54 de localităţi, 32 dintre administraţiile publice locale respective fiind amendate cu câte 15 000 de lei fiecare.

Pe raza lor reprezentanţii Gărzii de Mediu Argeş au constatat existenţa unor depozite necontrolate de deşeuri atât pe cursurile de apă, cât şi pe malurile acestora. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 480 000 de lei.

Comunele amendate sunt: Bălileşti, Berevoieşti, Bârla, Boţeşti, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Călineşti, Ciomăgeşti, Cotmeana, Coşeşti, Dâmbovicioara, Domneşti, Godeni, Hârseşti, Hârtieşti, Izvoru, Mărăcineni, Merişani, Miceşti, Morăreşti, Muşăteşti, Pietroşani, Poiana Lacului, Priboieni, Recea, Rucăr, Stoieneşti, Ştefăneşti, Teiu, Vlădeşti şi Vultureşti.

Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu adresa Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă din cadul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite