UPDATE Primari argeșeni audiați la DNA Pitești în cazul Nicolescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi primari, de la Câmpulung Muscel și Budeasa, și fostul edil de la Curtea de Argeș, împreună cu omul de afaceri argeșean Gheorghe Dobre sunt citați astăzi la DNA Pitești în dosarul șefului CJ Argeș, Constantin Nicolescu, privind accesarea ilegală de fonduri europene.

UPDATE ora 16.30 Toţii primarii au plecat de la DNA
Ultimul primar care a dat explicaţii procurorilor este Călin Andrei, de la Câmpulung. acesta a fost interogat cu privire la o serie de fonduri investite în reabilitarea Colegiului "Dinicu Golescu", afectat, se pare, de o furtună, în anul 2005. "Din punctul meu de vedere, şcoala trebuia reabilitată. Eu am dat toate explicaţiile necesare şi nu am mai fost chemat la alte audieri. Şi aşa vin rar la Piteşti. Eu chiar am treabă!", a spus Călin Andrei, părărind sediul DNA Piteşti. Şi el are calitatea de învinuit în legătură cu dosarul lui Constantin Nicolescu.

UPDATE ora 15.20  Recursul lui Nicolescu, amânat pentru miercuri

 Recursul înaintat de avocatul lui  Constantin Nicolescu, programat inițial pentru astăzi dar amânat, va avea loc miercuri, la Curtea de Apel Pitești

UPDATE ora 12.40 Nicuț a părăsit sediul DNA, iar primarul de la Câmpulung Muscel a ajuns la audieri

Primul sosit, primul ieșit. Gheorghe Nicuț, fostul primar de la Curtea de Argeș a părăsit sediul DNA Pitești în urmă cu câteva momente.

"Toată discuția a vizat cazul Nicolescu. Este vorba despre fondurile europene accesate pentru reabilitarea școlilor afectate de inundații în 2006. Eu am semnat atunci niște documente pentru obținerea fondurilor respective" a declarat fostul edil.

Acum câteva momente a ajuns la Direcția Națională Anticorupție, biroul Pitești și edilul de la Câmpulung Muscel, Călin Andrei. Întrebat de jurnaliști de ce a fost chemat, edilul a răspuns: "Pentru că am făcut ce trebuie".

UPDATE ora 11.44 Primarii continuă să sosească la DNA

Și edilul comunei Stâlpeni, Ion Popa, a ajuns la sediul DNA. La intrarea la audieri el s-a abținut de la comentarii. "Vorbim după" a spus primarul.

image

Ion Popa, primarul comunei Stâlpeni (FOTO: Loredana Dascălu)

La scurt timp, și-a făcut apariția la DNA Pitești și primarul comunei Budeasa, Ion Ștefan.

image

Ion Ștefan a intrat fără emoții în sediul DNA (FOTO: Loredana Dascălu)

"Eu am mai fost audiat în trecut, așa că nu am emoții. Am fost chemat prin citație și am calitatea de învinuit", a declarat primarul.

UPDATE ora 11.11 Fostul primar Gheorghe Nicuț a ajuns la sediul DNA

Prima persoană citată care a ajuns la sediul DNA Pitești, în urmă cu câteva minute, este fostul primar al municipiului Curtea de Argeș, Gheorghe Nicuț, însoțit de fiica sa, care îi este avocată.

image

Gheorghe Nicuț a ajuns la DNA în jurul orei 10 (FOTO: Loredana Dascălu)

"Tot ceea ce am făcut a fost să semnez un parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, bineînțeles împuternicit de Consiliul Local. Sigur că am emoții, doar suntem oameni", a declarat Nicuț la intrarea la audieri. Fostul edil susține că nu a primit nicio citație, ci a fost solicitat prin telefon să se prezinte la sediul DNA.

ora 9.30

Zi aglomerată, astăzi, la DNA Pitești. Primarii din Câmpulung Muscel și Budeasa, precum și fostul edil al municipiului Curtea de Argeș au fost citați, după ora 10.00, la Direcția Națională Anticorupție, Biroul Teritorial Pitești.

Surse neoficiale spun că alături de aceștia, mai este suspectat de fapte de corupție în dosarul șefului CJ Argeș, Constantin Nicolescu, și omul de afaceri argeșean Gheorghe Dobre, care nu se poate prezenta, fiind internat la un spital din București.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite