Piteşti: Prima probă a Bacalaureatului a suspendat orele de română în liceele argeşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Mandu a ţinut ora de engleză la clasa a 12-a D, în locul celei de română
Cristina Mandu a ţinut ora de engleză la clasa a 12-a D, în locul celei de română

În perioada celor trei zile în care se desfăşoară proba orală de competenţă lingvistică la Bac, în loc de română, liceenii argeşeni fac engleză, contabilitate sau matematică

Prima probă a Bacalaureatului dă peste cap programul orelor de limba şi literatura română în toate liceele argeşene. Asta pentru că, spre deosebire de alte judeţe, elevii claselor a XII-a din Argeş sunt obligaţi să meargă şi la orele de curs în ziua în care sunt programaţi să susţină testul de prezenţă în faţa profesorilor examinatori la proba de comunicare lingvistică.

“Nu mi se pare normal ca în ziua în care mergem la examenul pentru Bac să facem şi ore. Deja suntem foarte stresaţi pentru că n-am mai trecut printr-un astfel de examen şi suntem extenuaţi, nu ne mai putem concentra şi la celelalte ore de curs.”, spunea în această dimineaţă Daniela Gherghescu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic.

Pe perioada celor trei zile în care se desfăşoară proba orală a Bacalaureatului, probleme întâmpină şi elevii claselor IX-XI care pierd orele de limba şi literatura română, pentru că profesorii sunt prinşi în comisiile de examinare şi nu pot susţine orele.

La „Ecomonic”, o parte din clasele a XII-a au intrat, forţat, în practică
 
În consecinţă, în această perioadă, orele de limba română, în liceele argeşene, sunt înlocuite cu alte materii. Spre exemplu, la clasa a XII-a D de la Colegiul Economic “Maria Teiuleanu” din Piteşti, ora de limba şi literatura română care trebuia să se desfăşoare de la ora 09.00 a fost schimbată cu limba engleză. Totodată, pentru a face faţă situaţiei, directoarea liceului a decis să trimită în practică trei dintre cele şapte clase de a XII-a.

“Am încercat toate variantele astfel încât să-i putem ţine pe elevi la şcoală pe perioada cât se desfăşoară proba orală la limba şi literatura română. Materiile vor fi recuperate de profesorii de română în perioada următoare Bac-ului”, ne-a declarat Iulia Mielcescu, directoarea Colegiului Economic “Maria Teiuleanu”.

Profesori suplinitori la  „Armand Călinescu”

Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi la Liceul Ion Barbu unde cei şase profesori de limba şi literatura română au făcut parte din comisiile examinatoare. Aici în loc de română, elevii calselor IX- XII au făcut matematică şi fizică. În Piteşti, orele de limba şi literatura română s-au făcut doar la Liceul „Armand Călinescu”, unde există doi profesori de limba şi literatura română suplinitori, care ţin locul la cursuri celorlalţi trei profesori care fac parte din comisie.

“Ieri nu am avut nicio oră de limba şi literatura română. În schimb, astăzi avem patru care vor fi susţinute de către cei doi profesori suplinitori.”, ne-a declarat Viorica Didiţă, directorul adjunct al Liceului “Armand Călinescu”.
 

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite