Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-procurorul Teodor Trancă a fost audiat mai multe ore de procurorii DNA Piteşti
Prim-procurorul Teodor Trancă a fost audiat mai multe ore de procurorii DNA Piteşti

Prim procurorul Teodor Trancă este cercetat împreună cu administratorul firmei ELECTROVÂLCEA SRL, magistratul fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti pentru trimiterea celor doi în judecată, dar şi a Elenei Ramona Păuna, martor în dosar, acuzată de mărturie mincinoasă, se arată că procurorul Trancă a primit drept mită, în perioada 2006-2010, bunuri electrocasnice în valoare de 5.215 lei de la Ovidiu Eugen Ciogescu, administratorul firmei ELECTROVÂLCEA.

Bunurile au fost facturate şi plătite de respective firmă, care a efectuat şi lucrări de amenajări interioare la casa procurorului Trancă, dar şi la apartamentul fiicei sale. Valoarea lucrărilor de amenajare şi a lucrărilor la instalaţiile electrice şi sanitare este de 14.062 lei, această sumă nefiind facturată şi plătită.


“Atât aparatura electrocasnică cât şi lucrările au fost pretinse şi primite de inculpatul Trancă Teodor pentru ca, în calitatea sa de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, să îşi exercite influenţa asupra procurorilor din subordine şi asupra poliţiştilor cu atribuţii de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea pentru ca dosarele în care erau cercetaţi Ciogescu Ovidiu Eugen sau salariaţi ai firmei sale sau în care Ciogescu Ovidiu Eugen şi persoanele apropiate acestuia avea calitatea de reclamant să primească soluţii favorabile”, se arată în comunicatul emis de DNA.

La audieri, Elena Ramona Păuna, martor în acelaşi dosar, a depus mărturie mincinoasă în legătură cu intervenţia făcută de Ciogescu pe lângă procurorul Trancă pentru ca magistratul să ajute la soluţionarea unei plângeri penale pe care femeia o formulase împotriva fostului ei soţ.

Procurorii au instituit sechestru asigurator şi au confiscate bunurile mobile ale procurorului Trancă, dar şi pe cele ale lui Ovidiu Eugen Ciogescu, acesta fiind arestat preventiv într-un alt dosar, alături de directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt, Dorin Dobrişan, din luna septembrie 2010.

Magistratul Teodor Trancă a fost audiat în mai multe rânduri de procurorii DNA, în luna noiembrie a anului trecut, după ce a fost organizată şi o percheziţie în locuinţa sa din localitatea Drăgoieşti şi în biroul de la Parchet.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite