Preşedintele CJ Argeş "înfundat" cu înregistrări telefonice şi chitanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Nicolescu a fost considerat pericol public şi a fost arestat în urmă cu câteva zile. Din Încheierea dată de către Tribunalul Argeş reiese şi de ce aceste personaj important de pe scena politico-administrativă a ajudeţului s-a ales cu privarea de libertate pentru 29 de zile.

CITIŢI AICI ÎNCHEIREA TRIBUNALULUI ARGEŞ PRIN CARE SE MOTIVEAZĂ MĂSURA DE ARESTARE PENTRU 29 DE ZILE A LUI CONSTANTIN NICOLESCU

Constantin Nicolescu a scăpat cu bine din operaţia pe cord, îşi revine şi, mâine, cazul său va fi din nou adus în faţa justiţiei în urma recursului făcut de avocaţii săi. Pacientul este stabil, intubat si pe ventilator mecanic. După ce nu va mai fi intubat, va fi supus unui consult neurologic pentru a se stabili dacă operaţia a afectat în vreun fel creierul. 

De ce este Nicolescu pericol public

Faptul că un personaj atât de importat din pe scena administrativă şi politică este acuzat de fapte corupţie, trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual a cântărit greu faţa instanţei care a decis arestarea prevetivă a lui lui Constantin Nicolescu. Cercetarea lui în libertate ar pune o pată neagră pe obrazul justiţiei româneşti, a cărei imagine este, şi aşa, şubrezită. Cel puţin asta reiese din Încheierea dată de către Tribunalul Argeş care a dispus arestarea pentru 29 de zile a preşedintelui CJ.:"Pericolul concret pentru ordinea publică constă şi în aceea că faptele săvârşite de inculpate au o mare rezonanţă atât asupra opiniei publice, cât şi asupra celor care ne monitorizează-se ştie că ţara noastră emonitorizată pe probleme de corupţie, ori dacă tocmai o persoană care este preşedintele Consiliului Judeţean săvârşeşte aceste fapte-rezultă cât de bine este privită ţara noastră pe plan extern.

Firul "roşu" cu Penescu

Rapoartele întocmite de specialiştii din carul DNA  au fost făcute pe baza unor convorbiri telefonice între Constantin Nicolescu , Cornel Penescu şi primarul comunei Stâlpeni, dar şi  pe baza unor documente găsite în timpul  percheziţiilor de la Consiliul Judeţean şi la domiciliul lui Nicolescu. Constantin Nicolescu este acuzat că ar fi luat mită de la omul de afaceri argeşean. În acest dosar este menţionat şi numele unei firme de construcţii din Argeş, Sc Zeus SA, care ar fi fost favorizată de către preşedintele CJ să obţină mai multe lucrări. "În perioada în care SC Z. SA executa lucrări la cele patru unităţi de învăţământ din Argeş , apropiaţi ai familiei inculatului aveau lucrări cu aceiaşi firmă sau încheiau contracte în favoarea familiei inculpatului. ", se arată în Încheierea dată de Tribunalul Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite