Preşedintele CJ Argeş, fruntaş la salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Nicolescu se află pe locul 11 în topul preşedinţilor de consilii judeţene din ţară, în funcţie de salariul încasat. El câştigă lunar 4577 de lei, devansându-i pe şefii judeţelor din Timiş, Cluj sau Braşov.

Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, câştigă foarte bine, în comparaţie cu colegii săi din ţară. Dovada o reprezintă un clasament dat publicităţii, ieri, de site-ul de analiză economică econtext.ro.

Conform situaţiei întocmite de specialişti, Constantin Nicolescu încasează 4577 de lei lunar şi se află pe locul 11 în topul salariilor ridicate de preşedinţii de Consilii Judeţene din România, clasament care îl are în frunte pe mureşeanul Lokodi Edita care a câştigat, în 2010, 7496 de lei lunar.

Câştigă mai puţin ca în 2009

Criza din sectorul bugetar s-a resimţit şi în buzunarul lui Nicolescu, care a încasat cu 10% mai puţini bani, anul trecut, comparativ cu 2009. Astfel că, în urmă cu doi ani, preşedintele CJ Argeş ridica de pe card o sumă lunară de 5212 lei.

Clasamentul mai arată că argeşeanul devansează, în ceea ce priveşte salariul, alţi preşedinţi de consilii judeţene mari din ţară, precum: Alin Tise (Cluj), Mircea Cosma (Prahova) şi Aristotel Căncescu (Braşov), fiecare cu un salariu de 4067 de lei. Faţă de şeful consilierilor judeţeni din Timiş, Nicolescu câştigă cu 519 lei mai mult, iar faţă de Liviu Rusu, preşedintele CJ Bistriţa Năsăud, clasat pe ultimul loc, încasează un salariu lunar cu 698 lei mai mare.

Nicolescu este şeful consilierilor judeţeni încă din iunie 2004, iar între 1995 şi 1996 a fost şi prefect de Argeş. Conform declaraţiei de avere, preşedintele CJ Argeş este proprietarul unei case de 254 de metri pătraţi, situată în Piteşti, dar şi a şase terenuri în comunele Stâlpeni şi Mihăeşti. În plus, Nicolescu mai are bijuterii în valoare de 8000 de euro, tablouri de 6000 de euro şi icoane de 5000 de euro.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite