Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, s-a prezentat la DNA, însă în scurt timp i s-a făcut rău şi a fost scos pe targă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, a mai fost anchetat şi în 2011 de procurorii DNA
Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, a mai fost anchetat şi în 2011 de procurorii DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), s-a prezentat, marţi, la DNA Piteşti, unde a fost citat după ce cu o zi în urmă au avut loc percheziţii la sediul CJ, el afirmând ironic că "probabil că a greşit la referendum când nu a obţinut prezenţă de 60 %, ci doar de 55 %".

UPDATE 18.10 Nicolescu a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală.

UPDATE 16.37 O ambulanţă aşteaptă în faţa Spitalului Judeţean Argeş să-l transporte pe Constantin Nicolescu la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Medicii argeşeni au decis acest lucru deoarece doctorii din Capitală cunosc mai bine situaţia pacientului.

Constantin Nicolescu a suferit la începutul anului trecut un atac de cord şi a fost îngrijit la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Bărbatul a suferit trei operaţii de cord în luna ianuarie 2011.

UPDATE 16.32 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Piteşti au început urmărirea penală faţă de Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, şi a altor 11 persoane, pentru fraudarea unui fond PHARE de peste 1,2 milioane de euro, obţinut în 2006.

UPDATE 09.55 În scurt timp după sosirea ambulanţei, Constantin Nicolescu a fost scos pe targă, marţi dimineaţă, din sediul DNA Piteşti.

UPDATE 09.50 O ambulanţă a ajuns, marţi dimineaţă, la DNA - Serviciul teritorial Piteşti, iar un echipaj medical a intrat în sediu, la scurt timp după ce acolo a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care în ianuarie 2011 a fost operat pe cord, la câteva zile de la arestarea sa.Nicolescu a ajuns la DNA - Serviciul teritorial Piteşti însoţit de doi avocaţi.

Citeşte şi
EDITORIAL DE SABIN ORCAN: Puşcăriabilii şi partidul-preş

El a spus că a aflat că este învinuit, dar nu cunoaşte încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat.

Nicolescu a mai spus, ironic, că probabil că a gresit la referendum, când nu a obţinut prezenţă de 60 la sută, ci doar de 55 la sută..

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a mai spus că, personal, el nu are probleme, dar că are emoţii pentru subalternii săi.

Pe de altă parte, Nicolescu a spus că că s-a autodenunţat şi el la DNA în legatură cu referendumul, solidarizandu-se cu Liviu Dragnea.

În cursul acestei zile, la DNA ar urma să se prezinte pentru audieri alţi cinci angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş.

Percheziţii ale procurorilor DNA au avut loc, luni dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Argeş, instituţie condusă de Constantin Nicolescu (PSD), care în 18 mai a fost trimis în judecată de DNA,fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false.

Percheziţiile s-au desfăşurat în prezenţa vicepreşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău (PSD), care a fost chemat de acasă de către anchetatori, iar în timpul acestora accesul în sediul CJ a fost blocat.

Unul dintre avocaţii lui Constantin Nicolescu preciza că percheziţiile vizează un dosar de corupţie mai vechi privindu-l pe preşedintele instituţiei şi pe angajaţi ai CJ.

"Este vorba despre un act procedural. Nu este un dosar nou. Nu e nimic neobişnuit, percheziţia este un act de procedură comun în timpul urmăririi penale", declara avocatul Gabriela Zoană, care îl reprezintă pe Constantin Nicolescu în dosarul de corupţie în care acesta a fost trimis în judecată în 18 mai.

Ea preciza că procurorii DNA au făcut percheziţii şi la sediile a patru societăţi comerciale care au avut contracte cu instituţia, precum şi la locuinţa unui angajat al CJ.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax că în acest caz se fac cercetări privind fraude cu fonduri europene.
În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite