Piteşti: Premiere pe fugă a olimpicilor la chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Sava a adus luat locul IV la clasa a XI-a la chimie
Alexandru Sava a adus luat locul IV la clasa a XI-a la chimie

Astăzi, la Casa Sindicatelor din Piteşti a avut loc festivitatea de premiere a olimpicilor naţionali la chimie. Totul s-a desfăşurat pe fugă, iar elevii au fost nevoiţi să care după ei bagajele.

Ce-a dea 44-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Chimie s-a încheiat astăzi cu festivitatea de premiere. Cei mai buni elevi la chimie din ţară au fost răsplătiţi în această dimineaţă la Casa Sindicatelor din Piteşti de către Inspectoratul Şcolar Argeş şi Ministerul Educaţiei cu diplome şi premii.

Festivitatea a mers ca pe bandă rulantă şi contra cronometru. Elevii erau strigaţi, primeau diploma câte doi-trei deodată, apoi se îndreptau către masa cu premii, după care se întorceau la locurile lor din sală, fără a se opri măcar pentru a face o poză.

Profesorii însoţitori au fost cazaţi în hoteluri, în timp ce elevii au fost cazaţi la căminele din Piteşti. Olimpicii care au avut ghinionul să se cazeze la căminul liceului Dimitrie Dima au făcut foamea şi frigul.

La capitolul organizare, olimpiada de anul acesta a stat foarte prost. O parte din elevii veniţi la premiere au fost nevoiţi să îşi care bagajele după ei şi să le lase pe scările din sală. 

Cîştigătorii au declarat că subiectele au fost accesibile. “Subiectele mi s-au părut interesante şi nu foarte grele. Am muncit destul de mult şi speram să iau un premiu. Acest rezultat e o încununare a pasiunii mele pentru chimie”, declarat Dan Mihai Mercea, câştigătorul locului II la clasa a XI-a

Elevii argeşeni au obţinut doar 10 premii constând în menţiuni şi menţiuni speciale. Alexandru Sava de la Colegiul "Vlaicu Vodă" din Curtea de Argeş s-a clasat al patrulea, primind prima menţiune la clasa a XI-a, cel mai bun rezultat al elevilor argeşeni la Olimpiada Naţională de Chimie.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite