Piteşti: Premiera istorică la Mioveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul meci de oină în nocturnă din România se va juca în această seară, de la ora 22.00, pe stadionul Municipal din Mioveni.  

Intrarea liberă la meciuri
Una dintre paginile importante din istoria celui mai vechi sport apărut în România se scrie la Mioveni. În această dimineaţă, la ora 09.00, pe stadionul „Municipal” s-a dat startul în „Cupa Federaţiei la Oină”, finala competiţiei urmând să se dispute la lumina reflectoarelor, în această seară, cu începere de la ora 22.00. Va fi primul meci din istoria oinei româneşti jucat în nocturnă, astfel că organizatorii se aşteaptă ca tribunele să fie pline arhipline, la acest spectacol inedit în Argeş, mai cu seamă că intrarea la stadion va fi liberă. „ Îi invit pe toţi argeşenii care îndrăgesc oina să vină la stadion, pentru că vor avea ce să vadă. Între echipele participante există o rivalitate de zeci de ani, plus că fiecare jucător îşi doreşte să intre în istorie, câştigând prima finală în nocturnă”, este mesajul pe care preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, îl trasmite către publicul argeşean. Competiţia va reuni la startul său cele mai bune 6 echipe din ţară (Frontiera Tomis Constanţa, Straja Bucureşti, Biruinţa Gherăeşti- Neamţ, Juventus Olteni, Piatra Nouă, Pamira Sibiu şi Ceasna Gorj).  Echipele au fost împărţite în două grupe de câte trei, iar în semifinalele care vor începe la ora 19.00 vor ajunge primele două calsate în fiecare serie.
Spectacol pe bani puţini
La 110 de la disputarea primul meci de oină în România, Mioveniul a fost ales să găzuiască cea mai importantă competiţie a anului datorită implicării active a autorităţilor locale în promovarea acestui sport, care a intrat într-un con de umbră în ultimii ani. Astfel, Consiliul Local Mioveni şi Clubul Dacia nu au perceput niciun leu chirie pentru folosirea stadionul „Municipal”, plus că loturile cu câte 15  jucători pe echipă au fost cazate gratis la Grupul Şcolar Colibaşi. „ Suprafaţa de joc este ideală, în contexul în care de obicei meciurile de oină se dispută în cele mai vitrege condiţii. Spectacolul va fi astfel garantat şi pentru asta trebuie să mulţumesc o dată în plus Consiliului Local Mioveni şi clubului Dacia care ne-au întins o mare mână de ajutor”, conchide Nicoale Dobdre, care ocupă funcţia de preşedinte al FRO de doi ani. În organizarea întrecrerii de la Mioveni, Federaţia Română de Oină, care are un buget anual de doar 1,5 miliarde de lei, a fost susţinută şi de Ministerul Tineretului şi Sportului, dar şi de Consiliul Judeţean Constanţa, care este de ceva timp sponsorizează oina românescă. Cât priveşte premiile... Finaliştii vor primi cupe, diplome şi strângeri de mână, dar vor avea un mare sentiment de mândrie, pentru că vor fi primii care vor juca o finală în nocturnă.


Programul competiţiei:
Orele 09.00- 12.00 -meciurile din Grupa A
Orele 12-15 – meciurile din Grupa B
Orele 19.00- 21.00- semifinalele
Ora 21.00- finala mică
Ora 22.00- finala mare
(Intarea la stadion este liberă; finala mare se joacă în nocturnă)

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite