Pregătiţi-vă pentru recensământ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş desfăşoară, de mâine şi până pe 16 mai, un recensământ de probă. Şase blocuri din Piteşti şi un cămin de studenţi vor fi vizitate de patru recenzori care vor veni să culeagă date. În plus, alte trei sectoare de recensământ vor mai fi în comunele Călineşti şi Davideşti.

Toamna se numără... românii. Institutul Naţional de Statistică a anunţat că în perioada 22-31 octombrie 2011 se va desfăşura Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, primul de după accederea României în Uniunea Europeană. Înainte de evenimentul de amploare, în toate judeţele ţării vor fi organizate „recensăminte de probă”, care pregătesc atât recenzorii, cât şi populaţia. Astfel, s-a luat decizia ca de mâine şi până pe 16 mai şi în Argeş să se desfăşoare această acţiune.

Nu daţi voie în casă la oricine!

Judeţul nostru va fi împărţit în şapte aşa-numite „sectoare de recensământ”. Dintre acestea, patru sunt în Piteşti, două în comuna Călineşti şi unul în comuna Davideşti. Numai în locuinţele din aceste zone vor veni recenzorii, aşa că organizatorii vă sfătuiesc să nu lăsaţi pe oricine să vă intre în case folosindu-se de acest pretext, mai ales dacă persoanele respective refuză să se legitimeze.


„Popularizarea acţiunii din 7-16 mai se face exclusiv în localităţile cuprinse în eşantionul pilot prin afişe expuse la primăriile locale, fluturaşi distribuiţi la domiciliile persoanelor ce vor fi intervievate. Toţi recenzorii vor avea şi la recensământul de probă, ca şi la cel propriu-zis, documente de identificare, pe care le vor prezenta în momentul sosirii la domiciliile intervievaţilor. De asemenea, chestionarele cor avea antetul instituţiei noastre”, ne-a spus Gabriel Mijloianu, inspector în cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică Argeş.

Cine este inclus în recensământul de probă
În Piteşti, vor fi vizitaţi de câte un recenzor locatarii din blocul B5 de pe Strada Banat, cei din blocurile B1 şi B2, de pe Strada Carol Davila, precum şi cetăţenii din blocurile C16, C17 şi C18A  de pe strada Dimitrie Unciur. Al patrulea sector, cel special, va fi căminul de studenţi al Universităţii din Piteşti, cu 320 de locuri, de pe strada Gheorghe Doja, acolo unde vor fi aplicate alte tipuri de chestionare.


Persoanele care vor participa la recensământul de probă trebuie să ştie că nu vor fi excluse de la cel general, din toamnă.
Pentru ca recensământul să ofere, la final, cifre care să reflecte realitatea, toate persoanele vizate sunt rugate să răspundă sincer la întrebările din chestionar. Oamenii trebuie să ştie că informaţiile ce vor fi oferite beneficiază de protecţia confidenţialităţii, garantată prin lege, ele neputând  fi folosite în niciun alt scop decât cel statistic.


Faţă de recensămintele anterioare, Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 oferă Uniunii Europene datele şi informaţiile necesare cunoaşterii potenţialului uman al întregii comunităţi europene, cu informaţii relevante privind migraţia acesteia între diferitele ţări membre şi în afara Uniunii, cu un accent special asupra populaţiei în vârstă de muncă.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite