Prefectul a blocat defrişarea solicitată de Asociaţia Pădurea Zamfireşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Davidescu a atacat în instanţă  documentele în baza cărora 23 de proprietari de terenuri forestiere ale căror suprafeţe însumează aproape 5 hectare, constituiţi în Asociaţia Pădurea Zamfireşti, cer defrişarea a 5000 de metri pătraţi de pădure în vederea realizării unui drum forestier din strada Zamfireşti către viitorul cartier rezidenţial.

Asociaţia are la mână un aviz favorabil primit din partea Regiei Nationale a Pădurilor  şi o autorizaţie de la  ITRSV Ploieşti, documente pe care prefectul de Argeş le contestă.

Drum de acces, nu drum forestier


 Între timp, reprezentanţii Direcţiei Silvice au întocmit  documentaţia în baza căreia vor demonstra,  în faţa magistraţilor, că încadrarea drumului ca forestier este greşită.

 „Iniţial, suprafaţa a fost retrocedată pe legile fondului funciar, după care a fost vândută, apoi lotizată, cu scopul vădit de a se construi pe loturile respective  vile şi case de vacanţă. Din schiţa lotizării suprafeţei  şi amplasamentului  drumului  rezultă clar că drumul propus nu se poate încadra  ca drum forestier  deoarece acesta va fi pur şi simplu drum de acces, inclusiv cu ramificaţii la loturile izolate în cartierul de  vile şi case de vacanţă care urmează a se construi.”, spune Ion Dobrinoiu, directorul Direcţiei Silvice Argeş. 

 Reprezentanţii Asociaţiei Pădurea Zamfireşti  acuză conducerile Direcţiei Silvice şi Prefecturii de comportament abuziv.

“Executarea obiectivului Drum forestier - Pădurea Zamfireşti e a fost aprobată prin ordin al Ministrului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, de mai bine de un an, drumul forestier fiind aprobat şi de către ITRSV Ploieşti.  Direcţia Silvică  Argeş nu se subordonează organelor ierarhic superioare ci, după cum se vede,mai degrabă  Prefecturii  deşi avizarea acestei solicitări nu este atributul prefectului.” spune  Dumitru Căpăţână,  preşedinte al Asociaţiei  Pădurea Zamfireşti.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite