Piteşti: Episcopul Argeşului şi Muscelului, Preasfinţitul Calinic, ridicat la rang de Arhiepiscop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episcopia Argeşului şi Muscelului a fost ridicată, ieri, la rangul de Arhiepiscopie. La slujbă a participat  şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.

Aproximativ 3.000 de oameni au mers ieri la Mânăstirea Curtea de Argeş ce poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. Curtea lăcaşului sfânt a devenit neîncăpătoare.

600 de preoţi din tot judeţul au fost prezenţi şi ei. Pentru a face o primire deosebită Preafericitului Părinte Daniel, de la intrarea în curte şi până la uşa mânăstirii s-a format un lanţ de feţe bisericeşti. În spatele lor, după un gard de fier, erau miile de oameni, care s-au înghesuit să atingă sutana Patriarhului României.

Preafericitul Daniel a fost întâmpinat cu flori


În jurul orei 17.00, maşina în care se afla Preafericitul Daniel a intrat pe poarta mânăstirii. Atent supravegheat de către SPP-işti, înaltul ierarh a păşit prin mulţime. Mai mulţi copii au reuşit să se strecoare prin cordonul format din preoţi şi au ajuns la Patriarh care i-a binecuvântat.

Două copile l-au aşteptat chiar cu două ghivece cu flori. „Mulţumesc. Domnul să vă binecuvânteze! Lăsaţi florile în faţă, lângă scenă”, a spus Preafericitul Daniel.

PS Calinic a primit însemnele arhiereşti


Episcopul Argeşului şi Muscelului, Preasfinţitul Calinic a fost ridicat în rang de arhiepiscop. Pe scena special amenjată din curtea Mânăstirii, Patriarhul Daniel i-a acordat însemnele arhiereşti: mantia, crucea, engolpionul şi cârjea de arhipăstor.

Drept recunoştinţă, Presfinţitul Calinic i-a înmânat Patriarhului un medalion din aur cu Neagoe Basarb, ctitorul mânăstirii. „Aveţi grijă să nu v-o fure pentru că este din aur” i-a spus Calinic Preafericitului Daniel.

Comercianţii cred că va creşte numărul pelerinilor şi implicit a vânzărilor

Ridicarea Episcopiei Argeşului şi Muscelului la rangul de Arhiepiscopie va aduce mai mulţi pelerini. „Zilnic avem vânzare datorită celor care vizitează episcopia. Acum, că au transformat-o în arhiepiscopie sunt convins că numărul vizitatorilor din toată ţara va creşte. Implicit, ne vor creşte şi nouă vânzările”, ne-a spus un comerciant din zona mânăstirii.

„ S-a luat această decizie de ridicare la rang de arhiepiscopie pentru merite administrative. Arhiepiscopia este titlu onorific. În rest, rămânem aceiaşi. Tot acum se sărbătoresc 550 de ani de la înfiinţarea Mitropoliei Româneşti, cu primul sediul la Curtea de Argeş.”, ne-a spus părintele Caliopie, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite