Povestea tragică a argeşenilor morţi în accidentul din Ungaria. Unul dintre ei îşi câştiga pâinea ca şofer în microbuzul morţii, iar celălalt aştepta să devină tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durere fără margini şi lacrimi în familiile celor doi argeşeni morţi în tragicul accident care a avut loc duminică noaptea în Ungaria. Rudele celor doi tineri solicită ajutorul financiar al autorităţilor pentru a repatria trupurile neînsufleţite ale acestora.

“E mort. Nu ne ajută nimeni. Chiar dacă este mort nimeni nu vrea să ne ajute. Vreau să mi-l aducă acasă, nu vreau altceva. Fratele meu a vorbit la consulat şi a zis că nu ne acordă bani nimic, ne fac actele să-l aducem aici, dar nu dă statul bani. Eu nu am cu ce să-l aduc. Dacă e, o să mergem să-l recunoaştem”, spune disperată mama şoferului microbuzului.

 “Am vorbit cu consulul la Szeged şi mi-a spus că nu a alocat Guvernul niciun ban. Ne-a spus doar că ne ajută să facem actele să-l repatrieze şi că trebuie să aduc o firmă specializată de pompe funebre. Vă daţi seama că sunt sume enorme.”, spune unchiul şoferului.

A lucrat ca taximetrist
Adrian Nicuşor Popescu locuia în cartierul piteştean Tudor Vladimirescu şi ar fi împlinit 34 de ani pe 18 decembrie. Tânărul avea o relaţie cu o fată şi îşi câştiga pâinea ca şofer. Tânărul se afla la volanul microbuzului când a avut loc tragicul accident din Ungaria. Rudele sale îl acuză pe şoferul tirului că s-a urcat la volan deşi era conştient că este bolnav.

“Şoferul care a făcut accidentul trebuia să stea cinci zile internat. El nu s-a gândit că nenoroceşte 14 oameni. Ani de zile a lucrat băiatul meu şi nu s-a întâmplat nimic. A fost şofer de taxi pe Piteşti cu maşina lui particulară, n-a făcut un accident vreodată”, spune printre lacrimi Gabrile Croitoru, mama şoferului microbuzului.

image

Adrian Popescu se afla la volanul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria

Femeia apelează la ajutorul autorităţilor pentru că nu are resurse financiare să-şi aducă băiatul acasă pentru a-l înmormânta creştineşte.

“Măcar aşa zobit să mi-l aducă. Mi-a făcut cea mai mare surpriză de ziua mea. M-a lăsat nenorocită. Mai am două fete, una dintre ele e bolnavă. Am chemat salvarea că i s-a făcut rău când a aflat. Eu vreau decât să mi-l aducă acasă. Nu vreau bani. Sunt un om amărât, simplu, pensionară, sunt bolnavă. Nu vreau bani de la nimeni. Vreau să mi-l aducă acasă, atât, aşa cum este, acoperit. Ştiu că n-o să pot să-l văd, dar e copilul meu, zobit, cum o fi. Să m-ajute cineva, să mi-l aducă acasă!”, spune femeia printre lacrimi.

 “Mai bine mă duceam eu, nu copilul ăsta!E nevinovat. Şi dacă ar fi murit din mâna lui aş fi zis el şi-a făcut-o, dar te omoară altul în drum”, se vaita mama şoferului.

Îşi va vedea copilul din ceruri
De cealaltă parte a oraşului, o altă familie este distrusă de tragedia produsă în Ungaria. Cea de-a doua victimă din Piteşti este Marcel Constantin Vasile, de 22 de ani, din cartierul Războieni. Tânărul este fratele femeii pe numele căreia era înmatriculat microbuzul. Rudele sale sunt şocate de faptul că moartea l-a secerat pe tânăr la vârsta de doar 22 de ani. Marcel aştepta să devină tată, dar nu va mai apuca să-şi vadă copilul decât din ceruri.

image

Marcel Vasile a fost pasager în microbuzul morţii

 “E tânăr. În primul rând e păcat de tinereţea lui, are 22 de ani. Era un băiat super bun, cuminte, muncitor, n-a făcut niciodată probleme. Plecase în Spania să câştige un ban. Soţia lui e însărcinată, îi vine şi lui un copil pe lume şi nu apucă să-l vadă. E tragic ce s-a întâmplat. Nu mi-a venit să cred. Îmi pare rău de el”, ne-a mărturisit Gheorghe Daniel Albu, o rudă a tânărului.

Familiile celor două victime speră ca ancheta procurorilor maghiari să facă lumină în acest tragic accident, soldat cu 14 morţi şi doi răniţi. Rudele cer ajutorul autorităţilor pentru a-i putea aduce în ţară pe cei doi bărbaţi pentru înmormântare.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite