PIteşti: Posturi libere la catedrele argeşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PIteşti: Posturi libere la catedrele argeşene
PIteşti: Posturi libere la catedrele argeşene

În Argeş au rămas neocupate 85 de catedre complete, cu 18 ore, cât prevede norma legală, şi alte 215 unităţi şcolare care au scos la concurs un anumit număr de ore, între 4 şi 16. Pentru a face o normă întreagă, un profesor trebuie să cupleze mai multe şcoli. În cazul şcolilor din mediul rural este complicat ca un profesor să predea în trei şcoli diferite din trei comune diferite.

„Oameni care să aibă note peste cinci au fost destui, dar nu pot cupla orele. Unii trebuie să predea în mai multe şcoli, din sate diferite, sau chiar din comune diferite. Vă daţi seama ce înseamnă asta, au nevoie cel puţin de bicicletă pentru a face naveta între aceste şcoli. De aceea nu s-au ocupat aceste ore“, spune inspectorul şcolar Ilie Dinulescu. În Argeş, există deja aproximativ 50 de profesori care au acceptat să-şi întregească norma din ore la şcoli diferite, în unele cazuri, în localităţi diferite.
Specialităţi fără profesori
Pentru orele în licee sau şcoli de arte, învăţământ special şi unele discipline tehnologice nu prea s-au înghesuit candidaţii. Pur şi simplu nu mai există oameni care să dorească să predea asemena specilităţi. „În liceele de artă au rămas neocupate 15 catedre. Este deficit de specialişti“, explică Ilie Dinulescu.
Oricum, candidaţii rămaşi pe dinafară nu trebuie să se amăgească prea mult cu numărul mare de poziţii neocupate de pe liste. Majoritate sunt formate din ore puţine şi la şcoli, geografic, greu accesibile. „Dacă pe liste avem 300 de şcoli cu ore nepreluate încă, în realitate numărul de norme întregi este foarte mic. Mulţi dintre cei care acceptă ore la şcoli din comune diferite, rennţă la scurt timp, pentru că îşi dau seama că le este imposibil să facă naveta“, mai spune Ilie Dinulescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite