Puşti şi pistoale scose la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puşti şi pistoale scoase la vânzare de proprietarii lor
Puşti şi pistoale scoase la vânzare de proprietarii lor

Pentru că nu-şi mai permit luxul de a fi vânători, mulţi îşi vând armele pe care le deţin. În singurul magazin de arme care vinde asemena produse second-hand au apărut, în ultima vreme, tot mai multe puşti şi pistoale de vânzare. Proprietarii lor renunţă la ele pentru că nu-şi mai permit luxul de a fi vânători.

Chiar şi bogaţii renunţă la acest lux, de a vâna, pentru că o asemenea pasiune reprezintă costuri enorme. Deşi numărul solicitanţilor de persmise port-armă a crescut, pe de altă parte, sunt la fel de mulţi şi cei care deja îl aveau şi renunţă la el.


Arma, o modă scumpă
Numărul celor care au solicitat permisul port-armă a crescut cu 10% numai în anul 2009. Pe aparcusrul anului 2009, Inspectoratul Judeţean al poliţiei Argeş a primit 239 de dosare pentru obţinerea dreptului de a purta armă. Dintre aceştia, patru sunt jurnalişti argeşeni. Doar şapte dintre solicitanţi nu au îndeplinit condiţiile impuse de lege, dosarele fiindu-le respinse.

„Creşterea din anul 2009 a fost de aproximativ 10% faţă de anul precedent. Doar şapte dintre solicitanţii persoane fizice nu au înplinit condiţiile impuse de legea 295/2004”, a declarat comisarul Gheorghe Grigore, şeful departamentului Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Argeş.

„Eu mi-am luat armă pentru autoprotecţie. Nu a fost aşa, o joacă. Călătoresc mult noaptea peste tot prin ţară şi e mai bine aşa. Mi-am luat pistol cu aer comprimat şi îl ţin sub scaunuş de la maşină într-o cutie de metal.”, spune Marcel, 39 de ani, din Piteşti. În vrem,e ce unii vor să-şi cumpere, alţii vor să-şi vândă armele de vânătoare. „Sunt foarte mulţi cei care vin şi lasă aici arma, la vânzare. Gândi-ţi-vă că o partidă de vânătoare de poate să coste şi 7000 de euro sau şi mai mult”, spune Andrei Tache, proprietarul unui magazin de arme scond-hand, vânător la rândul său.  „Dacă sunt 300 care cer permisul anual, tot cam atâţia sunt ţşi cei care renunţă la ele”, adaugă vânătorul.


A tras cu arma de bucurie
Numai în ultimele şase luni, două incidente au atras atenţia poliţiştilor. Doi cetăţeni, unul din Poiana Lacului şi altul din comuna Bogaţi au folosit arma în mod ilegal. Evenimentul produs în Poiana Lacului s-a lăsat şi cu probleme destul de mari, penrtu că omul care a tras cu arma a rănit grav o altă persoană. Ambii năzdrăvani ai armelor au ajuns să fie cercetaţi penal în urma gestului lor necugetat.

„Unul dintre cei care a tras cu arma a făcut-o în nopatea după terminarea alegerilor prezidenţiale, de bucurie că a câştigat alegerile candidatul favorit”, declară surse din cadrul Poliţiei.


O armă de 9500 de lei
În magazinul lui Adrian Tache, cea mai scumpă armă costp 9500 de lei şi este o puşcă Remington care a aparţinut unui om de afaceri argeşean.

„E americană, o armă extraordinară pentru vânat mare. A fost a unui ok de afaceri care a adus-o aici la vânzare. Nici cei cu bani nu-şi mai permit acest lux”, spune vânzătorul. Preţul unei arme variază în funcţie de tipul ei, dar un pistol costă de la 700 de lei în sus şi puştile ajung şi la câteva mii de euro. Cea mai scumpă din magazinul lui Tache este cea de aproape 9500 de lei. Omul are şi arme noi şi second-hand, dar tot cele folosite se vând mai bine.



Dacă aţi decis să păstraţi arma pe care o aveţi, ar fi bine să aveţi grijă cum o ţineţi. Urmează controale ale poliţiei tocmai pe această temă, iar amenzile sunt cuprinse între 2000 şi 5000 de lei.



       


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite