Portret de angajat la hotel de patru stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argeşenii au luat cu asalt Hotelul Ramada din Piteşti care se va inaugura pe 21 septembrie. Salariile mari şi condiţiile bune de lucru într-un hotel de patru stele au fost tentaţiile principale ale şomerilor sau persoanelor care doresc să-şi schimbe locul de muncă.

Valentin Vişoiu, cotat de revista Forbes 2010 în topul celor mai bogaţi argeşeni, cu o avere de 60-63 de milioane de euro şi bunul său prieten Virgil Dumitru, cotat de aceeaşi publicaţie la 24 de milioane de euro au început construcţia hotelului Ramada Piteşti în februarie 2010. În luna iunie a acestui an, au fost postate anunţurile de angajare pe mai multe site-uri specializate, moment în care mii de argeşeni au vrut să-şi încerce norocul la primul hotel de patru stele superior din Piteşti trimiţând CV-uri atât pe adresa de internet cât şi la sediul din strada Bascovului, Nr. 1. Tentaţia cea mai mare au fost salariile motivante, care au rămas confidenţiale, dar şi condiţiile bune de lucru într-un hotel de lux.

“Am vrut oameni care să se formeze aici”

“Au fost trimise în jur de 12 000 de CV-uri, pentru cele 135 de posturi. Ne-am mirat şi noi. Condiţia principală a fost cunoaşterea a cel puţin o limbă străină, prima să fie engleza, am vrut oameni dornici de afirmare, de muncă şi care să se formeze aici”, ne-a spus Denisa Gociu, acţionar al Hotelului Ramada Piteşti.

În momentul de faţă, în unele departamentele angajările s-au finalizat, iar în altele se va organiza cea de-a doua etapă de selecţie. Pe partea de Vânzări, au debutat chiar trainingurile, iar cei opt angajaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 27 de ani învaţă de la Dumitru Gheorghiu, directorul de vânzări şi marketing, sfaturi utile pentru noua carieră.

Manager la 23 de ani

Mihaela Marian are 24 de ani şi până acum nu a mai lucrat nicăieri. A absolvit Facultatea de Litere, specializarea Româno-Engleză şi a urmat un master în Traductologie. Nu s-a angajat pe perioada studiilor pentru că a tot sperat să se ivească şi pentru ea jobul mult visat.

“Cunosc trei limbi străine: engleză, spaniolă şi franceză. Am aplicat la postul de Rezervări, pentru că o să am ocazia să interacţionez cu străinii. Am depus CV-ul cu mari speranţe, după care am fost chemată la primul interviu, de care am trecut, la fel şi de cel de-al doilea, iar acum am început pregătirile. Sunt foarte încântată”, ne-a spus tânăra.

Lângă ea, un coleg de doar 23 de ani, este Sales manager la Ramada Piteşti.

“Am muncit de la 18 ani, din primul an de facultate. Până acum, am schimbat patru locuri de muncă. Am terminat Facultatea de Finanţe Bănci la Universitatea din Piteşti, iar acum sunt la master în Economie Europeană. Am aşteptări mari de la acest post, sper să atragem mulţi turişti în Piteşti”, ne-a spus Edi Panait.

Hotelul Ramada Piteşti este singurul de brand din oraş. Deschiderea sa este programată pentru 1 septembrie, urmând ca inaugurarea oficială să aibă loc la 21 septembrie. Investiţia se ridică la 15 milioane de euro.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite