Pompierii au fost solicitați intens pe perioada Crăciunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au fost solicitați să stingă incendii și în perioada Crăciunului
Pompierii au fost solicitați să stingă incendii și în perioada Crăciunului

Crăciun plin de evenimente pentru pompierii argeșeni. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș au fost solicitați la o mulțime de evenimente și au reușit să salveze viețile mai multor oameni și să stingă incendiile, înainte ca acestea să producă mai multe pagube.

În perioada 23 – 25 decembrie, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină la 8 incendii, cele mai multe izbucnind la locuințe.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor pentru 22 de persoane, acestea fiind transportate ulterior la spital pentru investigații amănunțite. Cele mai multe persoane erau în stare de ebrietate sau sufereau de retenție urinară.

Au fost și cazuri de persoane care au suferit diverse fracturi în urma unor agresiuni sau în urma unor căzături, dar și persoane care au suferit toxiinfecții alimentare sau au acuzat stări de rău, dureri de cap și vărsături în urma petrecerii de Crăciun. Un bărbat de 49 de ani a fost mușcat de un câine chiar în seara de Ajun.

Pompierii au intervenit vineri dimineață în municipiul Câmpulung, strada Emil Gârleanu pentru salvarea unui câine comunitar căzut într-un canal și câteva ore mai târziu au transportat două persoane supraponderală pentru investigații medicale.

Reprezentanții ISU au fost solicitați si pentru asigurare măsuri PSI la o conductă de gaze spartă, în comuna Mărăcineni și la un spectacol de muzică din Câmpulung, dedicat sărbătorilor de iarnă.

În week-endul Crăciunului, pompierii au avut misiunea de a debloca ușile a trei apartamente din Pitești și Mioveni. În primul caz, au pătruns pe geamul de la bucătărie cu ajutorul scării culisabile, în interior aflându-se un bătrân de 77 de ani, căzut în holul de la intrare. După ce i-a fost acordat primul ajutor, bătrânul a fost transportat la spital. În cel de-al doilea caz, pompierii au intrat într-un apartament de la etajul 3 pe geamul de la balcon și din nefericire, nu au mai putut face nimic pentru a o salva pe proprietară, o femeie de 52 de ani care a fost găsită decedată.

Duminică, pompierii au deblocat ușa de la dormitorul unui apartament situat la etajul al doilea de pe strada Mihai Eminescu, din Mioveni. O femeie de 62 de ani se încuiase din greșeală în dormitor și nu mai putea ieși, pompierii reușind să pătrundă pe geam, cu ajutorul scării culisabile.

O autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit duminică noaptea în comunca Cuca pentru a salva două victime ale unui accident rutier.

Paramedicii i-au acordat primul ajutor unei fete de 16 ani, Romina V., care suferise un traumatism cranio – cerebral, contuzii și plăgi.

Echipajul de descarcerare a intervenit pentru a-l scoate pe tânărul care se afla la volan, Narcis M., dintre fiarele contorsionate ale mașinii și pentru a-l preda serviciului de Ambulanță care l-a transportat la spital.

Nici alertele false nu le-au dat pace pompierilor și nu i-au colit de sărbători, punându-i pe reprezentanții ISU Argeș pe jar degeaba. Aceștia au fost solicitați să intervină în Ajun, în Pitești, pentru a acorda primul ajutor unei persoane, dar odată ajunși la locul indicat de apelant, nu au găsit pe nimeni. Duminică, pompierii au încercat să-i acorde primul ajutor unui bărbat care a fost găsit în stare avansată de ebrietate în Ștefănești, dar acesta a devenit violent și a refuzat ajutorul paramedicilor SMURD.

Tot la Ștefănești, pompierii au intervenit pentru a asigura măsuri PSI în urma unui accident rutier, iar în această dimineață au ambulanța SMURD a fost pusă degeaba pe drum până în comuna Micești pentru a acorda primul ajutor unei persoane, apelul nefiind confirmat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite