Pompierii, în lupta cu țurțurii și zăpada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii sunt solicitați în fiecare zi să înlăture zăpada și țurțurii de pe acoperișuri
Pompierii sunt solicitați în fiecare zi să înlăture zăpada și țurțurii de pe acoperișuri

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș sunt solicitați în această perioadă pentru a îndepărta țurțurii și zăpada de pe acoperișurile clădirilor din orașe. Deși își riscă viața la fiecare intervenție, pompierii nu se dau în lături de la această activitate și se urcă la zeci de metri înălțime pentru a da zăpada jos folosindu-se doar de o lopată.

Încălzirea vremii a dus la topirea parțială a zăpezii și la despinderea țurțurilor care s-au format la streașina acoperișurilor. Fiind un real pericol pentru trecători, tot mai mulți argeșeni apelează la ajutorul pompierilor pentru a îndepărta zăpada care riscă oricând să alunece de pe acoperiș, putând astfel răni oamenii care trec în acel moment prin zonă.

Telefoanele sună încontinuu în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș pe această temă. Din fericire, până acum nicio persoană nu a fost rănită, însă nu strică niciodată să previi un astfel de accident.

“În ultima perioadă primim tot mai multe solicitări pentru degajarea țurțurilor și a zăpezii de pe acoperiș. Echipajele intervin cu autoscara mecanică acolo unde sunt solicitați. Ieri, de exemplu, am avut 10 astfel de intervenții în Pitești, Câmpulung și Curtea de Argeș”, ne-a declarat lt. Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

Cele mai multe solicitări vin din partea instituțiilor publice și mai ales din partea școlilor. La o școală i-am găsit ieri pe pompierii de la Detașamentul 1 de Pompieri, unde interveneau cu o autoscară pentru a se urca pe acoperiș. Legat cu hamuri, având echipament de protecție și  o cască pe cap, unul dintre pompieri s-a urcat la peste 20 de metri înălțime și folosindu-se doar de o lopată, a început să dea zăpada jos de pe acoperiș.

“Am intervenit și mai devreme, în timpul orelor și am întrerupt activitatea pe perioada pauzei pentru a nu risca să rănim copiii care se aflau în curtea școlii, în apropierea clădirii. După ce vor intra înapoi la ore, ne vom continua activitatea”, ne-a declarat unul dintre pompierii care și-a riscat viața urcâdu-se pe acoperișul alunecos pentru a îndepărta zăpada și țurțurii care s-au format.

“Până acum nu am avut niciun incident, dar e mai bine să fim prevăzători. Zilele trecute a căzut o bucată de zăpadă de pe acoperiș, dar în spatele școlii, într-o zonă în care elevii nu au acces. Am solicitat ajutorul pmpierilor tocmai pentru a evita astfel de accidente, iar dânșii au răspuns prompt solicitării noastre și au venit imediat”, ne-a spus Adriana Ion, directoarea Școlii nr. 4 Pitești.

Alți piteșteni, mai harnici, au decis să înlăture singuri zăpada și țurțurii care atârnă deasupra capului asemenea sabiei lui Damocles și au pus mâna pe lopată și au trecut la treabă. Este și cazul unei doamne din centrul Piteștiului care nu s-a sfiit să se urce, cu ajutorul unei scări, pe acoperișul unei anexe gospodărești pentru a îndepărta zăpada.

Piteștenii își dau singuri zăpada jos de pe acoperișuri
Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite