Pompierii argeşeni participă la un exerciţiu în Slovacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, delegaţia Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, formată din 9 cadre ale ISU Argeş, a plecat către Slovacia, Bratislava, unde, în perioada 04 – 10 iulie 2011, va participa la un exerciţiu în teren în cadrul proiectului EURETS.

European Emergency Temporary Shelter – EURETS – reprezintă un modul european de protecţie civilă, ce vizează asigurarea de adăpost temporar de urgenţă şi servicii esenţiale pentru populaţia afectată de un dezastru, în fazele iniţiale ale acestuia. Modulul este dezvoltat în cadrul unui proiect co-finanţat de către Comisia Europeană.


Proiectul a fost atribuit spre derulare Asociaţiei Samaritenilor din Austria, beneficiar coordonator, în cooperare cu Asociaţia Samaritenilor din Slovacia, Guvernul Regiunii Styria şi Asociaţia Iohaniţilor din Germania – beneficiari asociaţi.

Exerciţiul în teren se va desfăşura în cadrul unei baze de rachete dezafectată, în apropiere de Bratislava – Stupava.

ISU Argeş va participa la activităţile ce se vor desfăşura  în cadrul exerciţiului, prin instalarea a 14 corturi (10 din dotarea ISU, 4 de la Consiliul Judeţean Argeş) şi prin implicarea personalului  român în calitate de role players în evenimentele referitoare la sosirea unor cetăţeni străini afectaţi de dezastru ce necesită a fi adăpostiţi.

Costurile referitoare la transportul materialelor şi pentru  personal pe perioada desfăşurării exerciţiului vor fi acoperite din bugetul proiectului, iar cazarea se va face în corturile proprii. Menţionăm că pentru deplasarea materialelor şi a personalului, ISU Argeş a fost sprijinit de Consiliul Judeţean Argeş şi de firma de transport Dianthus.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite