Poliţistul anului este un argeşean. Acesta a salvat viaţa unei femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul principal Daniel Cocioabă, lucrează la postul de Poliţie din comuna Săpata şi are 26 de ani. Poliţistul a făcut anul trecut un gest incredibil pentru care a primit laude din partea colegilor şi superiorilor, atrăgându-le acestora admiraţia. Tânărul a salvat viaţa unei femei, victimă a unui accident rutier, dând dovadă de un curaj ieşit din comun.

Deşi era iarnă, în luna februarie 2010, poliţistul nu s-a sfiit să intre în apa rece a unui râu pentru a scoate o pasageră din maşina răsturnată cu roţile în sus.


“Accidentul s-a petrecut în comuna Lunca Corbului, treceam prin zonă şi am văzut urme de frânare pe şosea. Când m-am uitat în râu am văzut o maşină, nu se mai vedeau decât roţile. În apă era o femeie. M-am dezbrăcat, am rămas în cămaşă şi am intrat imediat după ea. Am scos-o la mal şi i-am dat haina mea pentru că intrase în şoc hipotermic”, a spus poliţistul.


Deşi tremura de frig, agentul principal a intrat înapoi în apă şi ajutat de alţi oameni a legat maşina cu frânghii pentru a o repune pe roţi. La un moment dat frânghiile s-au rupt, maşina fiind sprijinită doar de poliţişti şi martorii care săriseră să îl ajute. După ce a spart geamurile şi a tăiat centurile de siguranţă, poliţistul a scos şi celelalte două victime din maşină. Unul dintre bărbaţi decedase, iar celălalt mai avea semen vitale, însă a murit la spital din cauya şocului hipotermic.


Deşi intrase şi el în şoc hipotermic şi a primit îngrijiri medicale din partea medicilor, poliţistul a refuzat internarea şi după acest eveniment s-a întors la muncă, în aceeaşi zi.


Colegii l-au anunţat că l-au nominalizat pentru titlul de poliţistul anului chiar în momentul în care aprindea o lumânare la locul accidentului, în memoria victimelor care şi-au pierdut viaţa.


"A fost cu siguranţă cel mai greu moment din cariera mea. Zilele trecute m-am dus să aprind o lumânare la locul unde s-a petrecut accidentul şi atunci am primit un telefon că am fost nominalizat. La început am crezut că este o glumă. Acest titlu este tot ce mi-aş fi dorit, mai mult de atât nu se putea” a spus emoţionat agentul Daniel Cocioabă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite