Poliţiştii s-au vaccinat împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subinspector Robert Radu şi colega sa, agentul Roxana Popescu, s-au vaccinat împotriva gripei porcine.
Subinspector Robert Radu şi colega sa, agentul Roxana Popescu, s-au vaccinat împotriva gripei porcine.

De frica gripei porcine, angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor şi-au făcut curaj să se vaccineze.

Din 3600 de doze câte au fost repartizate pentru cadrele MAI până acum s-au efectuat 670 de imunizări. Numai în ultimele două zile, la cabinetul medical al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş au fost făcute 160 de vaccinuri, faţă de 10-20 pe zi câte se făceau înainte.


“Dat faptul că prin prisma activităţii pe care o desfăşor intru în contact cu multe persoane există riscul să mă expun la virus şi să-i afectez şi pe cei din jurul meu. M-am decis să fac vaccinul şi mi se pare un lucru responsabil pe care ar trebui să-l facă toată lumea.”, a declarat subinspector Robert Radu – purtător de cuvânt IPJ Argeş.  


Teama de gripa porcină i-a făcut şi pe alţi piteşteni să-şi învingă teama de vaccin. Mulţi pacienţi au luat cu asalt cabinetele medicilor de familie pentru a se imuniza împotriva virusului (A) H1N1.


“De frică am venit să-l fac, pentru a nu-i îmbolnăvi pe cei din jurul meu. Acum după atâtea cazuri cât am văzut la televizor, m-am hotărât să-l fac că sunt şi bolnavă cronică, am probleme cu inima. „, spune  Mariana Radu, 66 ani, venită şi ea la medicul de familie pentru vaccin.


În ultimele zile, mii de argeşeni s-au grăbit să se imunizeze, iar cele 22.400 de doze de vaccin venite la DSP Argeş în prima tranşă s-au terminat încă de miercuri după-amiază.


“Ieri ne-a sosit a doua tranşă de vaccin. Luni vor fi distribuite cele 8000 de doze spitalelor pentru continuarea campaniei de vaccinare a personalului medico-sanitar şi auxiliar, întrucât aceştia au obligaţia să se vaccienze şi până acum nu au făcut-o decât 50%. Avem medici care au solicitat 200 de doze, dar şi medici care au solicitat doar 25. „ a declarat Maria Păun, director adjunct DSP Argeş.


Până acum în Argeş s-au înregistrat 168 de cazuri de gripă porcină, ultimul, o femeie de 31 de ani din Piteşti, fiind confirmat pe 4 ianuarie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite