Poliţiştii schimbă insigna cu pensia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii argeşeni se pregătesc să iasă la pensie
Poliţiştii argeşeni se pregătesc să iasă la pensie

Valul de plecări din poliţia argeşeană a luat amploare. După ce trei poliţişti din operativ şi-au depus deja demisia, alţi 40 de angajaţi cu vechime ai Inspectoratului de Poliţie Argeş au demarat procedurile legale pentru a ieşi la pensie.

 În acest caz ar lua mai mulţi bani lunar decât salariul pe care îl câştigă acum, după tăierea normei de hrană.
„Există tot mai mulţi poliţişti care au început procedurile pentru a putea ieşi la pensie anticipat sau pe caz de boală. Există poliţişti grav bolnavi din cauza serviciului care preferă să iasă la pensie decât să muncească pe un salariu mic”, a declarat Cecilia Tatia, liderul SNPPC Argeş.


Poliţiştii dau statul în judecată

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a dat Ministerul Administraţiei şi Internelor în judecată, intentând process la Curtea de Apel Bucureşti pentru recuperarea normei de hrană în întregime. Liderii sindicatelor care îi reprezintă pe poliţişti sunt de părere că şi reducerea normei de hrană, dar şi disponibilizările s-au făcut abuziv.

Citeşte şi: Ploaie de demisii în poliţia argeşeană

“Neachitarea drepturilor salariale, constând în norma de hrană, reprezintă o soluţie nelegală şi inoportună, bazată pe încăpăţânarea conducerii MAI de a nu respecta prevederile art. 10 din Legea 69/2010 a responsabilităţii fiscal bugetare. Dincolo de efectele neacordării normei de hrană cuvenite pentru luna iunie, apreciem că măsura are rolul de a testa gradul de suportabilitate al poliţistului roman ameninţat cu destituirea”, a declarat Dorinel Popescu, liderul Pro Lex Argeş.


Prefectul Gheorghe Davidescu a anunţat că din informaţiile pe care le are de la Guvern, în Argeş ar urma să fie restructurate 59 de posturi.
Unul dintre agenţii care au demisionat a preferat să restituie statului cheltuielile de şcolarizare în valore de aproximativ 10.000 de lei pentru că a părăsit sistemul după o vechime de cinci ani, nu după zece aşa cum era prevăzut în contract.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite