UPDATE Poliţist bătăuş va fi cercetat în libertate. Are interdicţie să părăsească ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În loc să vegheze la respectarea ordinii publice, un poliţist din Argeş a fost cel care a tulburat liniştea clienţilor unui local din Curtea de Argeş. Subofiţerul IPJ Argeş nu a respectat legea, aşa cum a promis la depunerea jurământului, ci a încălcat-o, trecând de cealaltă parte a baricadei.

UPDATE Poliţistul are interdicţie să părăsească ţara

Magistraţii Tribunalului Argeş au decis în această după-amiază ca poliţistul implicat într-o altercaţie în Restaurantul Sârbesc din Curtea de Argeş să fie cercetat în libertate. Judecătorii au hotărât însă ca agentul, ajutor de şef de post în comuna Băiculeşti, să nu părăsească ţara timp de 30 de zile.

Acesta este "pus la dispoziţie", adică se poate întoarce la serviciu şi poate desfăşoară activităţi în anumite limite stabilite de superiorii săi, fără a mai avea atribuţiile de până acum.

UPDATE 28 ianuarie Poliţistul nu este la prima abatere

Agentul Ionuţ Laurenţiu Jianu şi-a petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie Argeş, alături de infractori, după ce procurorii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Poliţistul este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi conducerea în stare de ebrietate a unui autoturism pe drumurile publice. Judecătorii Tribunalului Argeş vor decide în această după-amiază dacă ajutorul de şef de post de la Băiculeşti va petrece următoarele 29 de zile după gratii sau va fi cercetat în libertate.

Agentul a mai lucrat timp de doi ani la o secţie de poliţie din Bucureşti şi a fost acuzat atunci de un vecin de violare de domiciliu şi agresiune, însă victim şi-a retras ulterior plângerea.

Prietenul său este căutat acum de oamenii legii pentru a fi audiat de procurori întrucât se sustrage urăririi penale.

27 ianuarie Poliţistul a împărţit pumni într-un local din curtea de Argeş

Agentul Ionuţ Laurenţiu Jianu, în vârstă de 24 de ani este acum cercetat de procurori, dar şi de superiorii săi, tânărul fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri.

Acest ghinion s-a abătut asupra ajutorului de şef de post din comuna Băiculeşti după ce noaptea trecută a chefuit prea mult cu un prieten, Robert Constantin Angelescu, de 28 de ani.

Poliţistul, aflat în timpul liber, s-a gândit că distracţia merge mână în mână cu alcoolul şi, după ce a consumat câteva beri, s-a luat la ceartă cu trei clienţi aflaţi în Restaurantul Sârbesc, din Curtea de Argeş.

image

Restaurantul unde a avut loc scandalul

"Din primele verificări s-a stabilit faptul că în jurul orelor 05,00, agentul de poliţie şi bărbatul care îl însoţea, ambii aflaţi în stare de ebrietate, dezbrăcaţi până la brâu, au intrat în incinta restaurantului unde se celebra un botez şi au provocat scandal, lovind trei persoane care au ripostat. În urma altercaţiei dintre aceştia, a fost spart un geam al uşii de la intrare şi un ghiveci cu flori aflat pe terasă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu.

În altercaţie au fost implicaţi Florin Cristian Idiţă, Silviu Claudiu Cserkesz şi Mihai George Stancu.
 
Speriaţi de scandalul care s-a iscat în local, ceilalţi clienţi au anunţat Poliţia. Colegii veniţi la faţa locului ai poliţistului l-au testat cu etilotestul, valoarea indicată de aparat fiind 0.60 mg alcool pur per litru în aerul expirat.

   "În cauză s-a întocmit dosar pentru săvârşirea infracţiunii de  ultraj contra bunelor moravuri. Întrucât agentul de poliţie are calitatea de organ de cercetare penală al Poliţiei judiciare, dosarul penal a fost declinat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş", a declarat comisarul şef Dănuţ Dinu.

Tânărul a fost condus la Parchet pentru audieri, iar inspectorul şef al IPJ Argeş a dispus cercetarea sa prealabilă în regim de urgenţă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite