Poliţist argeşean trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Naţională Anticorupţie, serviciul teritorial Piteşti
Direcţia Naţională Anticorupţie, serviciul teritorial Piteşti

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a unui poliţist pentru traffic de influenţă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Gheorghe Cristian Florescu este comisar de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş – Serviciul de Investigarea Fraudelor.

În perioada anilor 2009 – 2010, acesta a primit de la doi bărbaţi, Ionuţ Cercel şi Ninel Iancu, dar şi de la alte persoane, produse alimentare şi nealimentare în valoare totală de 575 lei pentru a interveni pe lângă funcţionari publici cu atribuţii de control (garda financiară sau inspectori sanitar veterinar) şi alţi lucrători de poliţie în scopul protejării intereselor comerciale sau personale ale acestor persoane.

“Spre exemplu, Florescu Gheorghe Cristian ar fi trebuit să intervină pe lângă funcţionari cu atribuţii de control care să facă verificări la agenţi economici care făceau concurenţă inculpatului Iancu Ninel şi care comercializau produse fără să fie autorizaţi. De asemenea, în ceea ce îl priveşte pe Cercel Ionuţ, Florescu Gheorghe Cristian trebuia să protejeze activitatea acestuia de a transporta şi comercializa produse din carne în condiţii nelegale”, se precizează în comunicatul de presă emis de DNA.

Pe 17 decembrie 2010, poliţistul a realizat un control la un agent economic care comercializa carne fără a avea documente de provenienţă. Omul legii nu a aplicat amenda de 1.500 de lei şi nu a confiscate marfa, aşa cum prevedea legea în acest caz, ci a redactat un process verbal de control în care a omis să menţioneze aspectele nelegale pe care le-a constatat.

În schimbul acestui favor cât şi pentru a permite comercializarea de produse din carne achiziţionate de la Ionuţ Cercel în condiţii nelegale, poliţistul a primit de la reprezentantul agentului economic, care de altfel l-a şi denunţat, carne în valoare totală de 548 lei.

Ceilalţi doi bărbaţi care i-au oferit bani, respectiv Ionuţ Cercel şi Ninel Iancu, au fost trimişi în judecată pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată. Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Piteşti. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite