Poliţist trimis în judecată de DNA pentru favorizarea traficului de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Naţională Anticorupţie, serviciul teritorial Piteşti
Direcţia Naţională Anticorupţie, serviciul teritorial Piteşti

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe comisarul şef Constantin Niţă, coordonatorul regional al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Piteşti, pentru favorizare a infractorului în infracţiunea de trafic de influenţă.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că pe 20 octombrie 2010, acesta a încercat să influenţeze alţi inculpaţi să facă declaraţii mincinoase într-un dosar în care erau cercetaţi alături de Vasile Belciug, fostul comandant al Unităţii Militare “Mihai Viteazul” din Piteşti.

Vasile Belciug a fost trimis în judecată în luna mai 2010 pentru corupţie. Acesta a fraudat mai multe concursuri organizate de Ministerul Apărării Naţionale pentru ocuparea posturilor vacante de militari şi subofiţeri. Colonelul ar fi intervenit, la solicitarea plutonierului major Ioan Gălan, contra unor sume de bani, pentru ca mai mulţi candidaţi, printre care Marius Ioan Zăgrean să primească grilele de răspuns înaintea examenului.

“În acest scop, Marius-Ioan Zăgrean i-a dat lui Vasile Belciug, prin intermediul lui Ioan Gălan, suma de 5.500 de lei, consecinţa fiind aceea că, în cursul lunii august 2010, Marius-Ioan Zăgrean a câştigat concursul de subofiţer la o unitate militară din Vâlcea.

Pe parcursul cercetării lui Vasile Belciug de către procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, inculpatul Constantin Niţă l-a determinat pe Ioan Gălan să nu se prezinte la audieri şi, la rândul său, să îi ceară lui Marius-Ioan Zăgrean să nu se prezinte la audieri sau să facă declaraţii mincinoase în cazul în care va fi audiat şi să efectueze convorbiri telefonice care să nu poată fi interceptate de organele de cercetare penală. De asemenea, Constantin Niţă i-a cerut lui Ioan Gălan ca, atât el cât şi Marius-Ioan Zăgrean, să îl informeze pe Vasile Belciug cu privire la declaraţiile date în faţa anchetatorilor”, se precizează în comunicatul de presă emis de Parchetul Naţional Anticorupţie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite