Piteşti: Podoaba capilară cumpărată pe mai nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Podoaba capilară cumpărată pe mai nimic
Piteşti: Podoaba capilară cumpărată pe mai nimic

O firmă ucraineană vine periodic în Pitești și pune afișe prin tot orașul pentru a găsi cât mai mulți doritori care vor să-și vândă podoaba capilară. Salonul care i-a primit și de numele căror s-au folosit este Criss&Criss din Pitești.  Reprezentanții firmei din țara vecină stau în oraș două, trei zile și așteapă clienții. Prețul pe care îl oferă este, însă unul foarte scăzut.

Extensii și peruci din păr natural
Părul natural, mai ales dacă este lung și nevopsit, reprezintă o afacere bună pentru cei care se ocupă de confecționarea  extensiilor și perucilor.  Prețul pe care îl oferă firma cumpărătoare piteștencelor care-și vând părul este stabilit în funcție de lungime, culoare, dacă este sau nu cărunt. „Am vrut şi eu să aflu cam cât ar da pe părul meu, pentru că oricum mă gândeam să-l tund scurt. Eu sunt vopsită şi nu am nici părul atât ung cum voiau ei. Mi-au oferit 50 de lei pe el şi prefet să-l ţin acolo unde este”, spune Georgiana Zaharia, în vârstă de 18 ani, din Piteşti.
Un kilogram de păr face cât factura la telefon
Un kilogram de păr natural este achiziţionat la preţul de 100 de lei, în funcţie de lungime şi calitate. Părul natural este cel mai scump, după care urmează părul vopsit. Cel cărunt are un preţ cu 50% mai mic decât cel natural, iar părul murdar, încâlcit, uscat are un preţ cu 20-25% mai mic decât cel natural.  “Suma finală pe care o obţine clientul epinde de mai mulţi factori. Unele persoane au adus mai multe cosiţe, iar altele, doar una singură, dar mai lungă,”spune Cristi, managerul coaforului cu care au lucrat ucainienii.
Afacerea cu peruci şi extensii de păr
Prețul unei peruci este cuprins între 40 și 300 de euro, pentru cele produse mecanic, și pot ajunge și la 800 de euro, dacă sunt făcute manual. Există însă și peruci care ajung la 3500 de euro, dacă părul este plasat manual, pe un suport de silicon și se potrivesc perfect pe capul clientului. Părul natural mai este folosit și pentru confecționarea de extensii de păr, mult mai populare decât perucile. Practic, părul natural cu mult mai ieftin decât extensiile de păr. Numai că procedura de montare a unor extensii durează cam două ore, pe când a dobândi un păr lung natural, durează mai bine de dói ani. “Am încercat extensiile de păr la petrecerea de majorat. Am plătit ceva mai bine de dói euro pentru o şuviţă şi mi-am pus 100 de şuviţe. Am vrut să am părul lung. Le-am ţinut vreo două săptămâni şi apoi am mers tot la salon să dau jos”, spune Gabriela Achim, 20 de ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite